lauantaina, helmikuuta 20

DIY balmainmainen militarytakki - balmanish military jacket

Inspired by Balmain I fixed an old Zara jacket yesterday. Sorry about the sad and simple translation, you can ask me more details! This cost me by the way less than 5 euros.
Balmain me inspiraba hacer las alteraciones en mi chaqueta vieja de Zara.  Lo siento pero no he traducido el texto. Sin embargo se puede ver las fotos y preguntarme si hay algo que no entiende.
Me costó mejor que 5 euros a hacer esto!Otetaan Zaran aletangosta edellisellä militarykierroksella ostettu vähän epämääräisen muotoinen ja hiukan liian iso takki. Raksitaan tylsät napit irti ja tilataan Etsysta uudet. Tehdään takkiin raastinraudalla vähän kulutusjälkiä, tyhjennetään taskut ja heitetään takki pesukoneeseen. Pesun jälkeen irroitetaan taskuun jääneen nenäliinan aiheuttama paperinöyhtä teipin avulla suurinpiirtein takin pinnasta. Odotellaan nappien saapumista muutama viikko.
Jacket is a bit too big and boring and I don't like the buttons at all. So I took them off and added some distressing. If you do this, don't forget to empty the pockets before washing, like I did.

Asetellaan kolme lyhyttä metalliketjua päällekkäin. Ajan säästämiseksi ommellaan ne käsin yhteen pisto kerrallaan ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Ja ei, en suosittele mitään yrityksiä nopeuttaa hommaa, tulee vain suotta pisteltyä itseään neulalla ja purkamaan päädytään kumminkin. Tai sitten voi toki tehdä kuten minä, eli ompelee ensimmäisen tikin koneella, purkaa sen ja aloittaa sitten vasta käsin ompelun. (PS. Tämän osuuden jälkeen tietää mikä Outsapopin kaulakoruissa maksaa.) Valitse normaalia paksumpi ompelulanka tähän niin se ei ole jatkuvasti poikki.
I sew 3 zippers together (you want to do this by hand, trust me!), stitched the gathering and unpicked the seams from shoulder and collar.
Sitten puretaan takkia, ensin tietysti hihansuusta irroitetaan vuori jonka jälkeen käännetään takki, puretaan kaulussaumaa niin paljon, että saadaan vaate pujotettua ompelukoneeseen, tikataan olkasauman rypytykseen tukitikki, ei muisteta kääntää epolettia pois tieltä, puretaan taas ja ommellaan uudestaan. Sitten avataan pätkä olkasaumaa ja irroitetaan epoletti. Sen jälkeen irroitetaan myös helmasta se vuori, koska kaulusta ei muuten (muka) saada koottua takaisin kuitenkaan.

Ommellaan vetskaepoletit olkasaumojen päälle, kiinnitetään hiha kunnolla takaisin miehustaan ja tehdään pari sisäänottoa sivusaumoihin. Laitetaan olkatoppaukset paikoilleen etteivät unohdu.
Then I replaced the epaulette with mine and added shoulder pads, too. I also took in a bit from the waist.
Neulataan alakaulus kiinni miehustaan ja ommellaan. Ihaillaan Kiinan pojan virtuoosimaista tarkkuutta kankaan käytössä (lue: olemattomia saumanvaroja) sekä hänen kekseliästä yritystään ratkaista maansa jäteongelmia tunkemalla roskat takin sisään.
This picture just demonstrates a clever attempt to solve China's waste problem. They simply stuff it into clothes.
Tikataan ylä- ja alakaulus saumaa pitkin yhteen. Löydetään muutama kauneusvirhe ja suunnitellaan pinssi jossa lukee "joo, mä tiedän".
Käännetään takki, sovitetaan ja katsotaan, ettei mitään olennaista ole jäänyt tekemättä. Sitten käännetään se viimeisen kerran nurin, ommellaan vuori kiinni helmasta, käännetään hihan kautta oikein päin ja siirrytään käsinompelun tuskaisen hitaaseen maailmaan, eli suljetaan vuori. Kiinnitetään takkiin kasa nappeja ja puetaan se ylle.
Final look before closing up the patient.

And then of course the new Etsy-buttons.pullover Filippa K, pants Lindex, hat handmade, boots Armyshop, shades Cailap

PS. Hintaa tälle muutokselle tuli alle 5 euroa. Ei paha!

11 kommenttia:

 1. =D Seuraavaa tuunauskertaa varten mä kerron sulle pienen jipon miten mennään vuorilliseen vaatteeseen sisälle: käännetään jompi kumpi (tai molemmat) hiha nurinpäin niin että vuori tulee esiin. Ratkotaan hihan vuorista pystysaumaa auki (ei siis se joka kiinnittää hihan miehustaan vaan hihan sivusauma) sen verran että siitä kätevästi mahtuu vuorin ja päällyskankaan väliin. Yhdestä riittävän isosta reiästä pitäisi pystyä tekemään periaatteessa kaikki aiotut hommelit. Sitten kun kaikki työt on nurjalla puolen valmiit ommellaan vain se hihan vuorin sauma takaisin kiinni. Sen voi tikata päältä yhteen niin että ommel jää näkyviin, sehän kuitenkin on piilossa siellä hihan sisällä niin kukaan ei sitä sieltä nää =) Ei siis tarvitse ratkoa kaulusta irti eikä helmaa auki ja selviää vähemmällä ompelulla.

  VastaaPoista
 2. No tässä tapauksessa mä jouduin kuitenkin ratkomaan myös sen kauluksen irti koska toi epoletti tuli sinne väliin. Ja itse asiassa sen helman avaaminenkaan ei vaikuttanut muuhun kun siihen, että olipahan paljon helpompi pyöritellä sitä eestaas... ei se sen kauluksen kiinnitykseen vaikuttanut oikeesti juuta eikä jaata.

  Tota hihavuorin saumaa en ole ikinä tullut ajatelleeksikaan, kiitos loistavasta vinkistä!

  VastaaPoista
 3. :D kiitos! Se on luonnossa vähän paremman näkönen kun kuvissa, näet ehkä piakkoin... (tykkään aika kovasti, joten tulen varmaan pitämään tota aika paljon...)

  VastaaPoista
 4. Vetoketjuolkapäät on hienot!

  VastaaPoista
 5. Makee takki tuli!Ompeluohje oli varsin hauska;)


  Nuheila

  VastaaPoista
 6. Oletpa sina hyvä ompelemaaan. Todella hieno takin muutos.

  VastaaPoista
 7. ^^Nuheila, täytyyhän mun olla ohjeissani totuudenmukainen (nimimerkillä sormenpäät täynnä neulanreikiä...);P

  Kiitos Marikka, olen mä aika monta vuotta kaikenlaista tehnyt, taisin aloittaa pojettavalla Singerillä noin vuonna -77... toki on mulla vielä aika paljon opittavaakin -varsinkin kärsivällisyyspuolella :D

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...