keskiviikkona, joulukuuta 23

DIY Toinen villatakki - another cardigan

Mä en jaksa tuijottaa kun kinkku paistuu, niinpä hoidan nyt sit tämän:


(Hyvissä ajoin etukäteen) otetaan kirjoituksien aikaan vuonna 90 itse neulottu one size fits all -loimi, anteeksi villapaita (no hei, vartti ja kerros, repikää siitä. Sattuneesta syystä hihat on vähän lyhyet ja neulekin reippaasti yksinkertaistettu) ja ratkotaan siitä kuristava ja alunperinkin vähän epäonnistunut kaulus pois.
Pakataan kaulus mukaan värimalliksi ja lähdetään lankakauppaan.
Ostetaan paksua luonnonvalkoista lankaa ja toivotaan, että sitä on sitten kanssa riittävästi.
Kun sitten innostutaan jatkamaan projektia leikataan paita edestä auki
ja huolitellaan reunat saumurilla.


Virkataan reunaan kiinteitä silmukoita ja mietitään kuumeisesti, että mitä seuraavaksi.... Päädytään luomaan sormen paksuiselle pyöröpuikolle silmukoita,


huomataan puolivälissä, että kauniimpi reunus on nyt sitten sisäänpäin, puretaan ja aloitetaan alusta.


Lasketaan silmukat (117) ja ryhdytään neulomaan resoria sen perusteella 5 oikein, 5 nurin kaksinkertaisella langalla, juodaan välillä kahvia ja syödään lanttulaatikkoa ja unohdetaan vähentää "jostain välistä" ne 2 ylimääräistä silmukkaa, puretaan ja aloitetaan alusta, tällä kertaa järkevämmällä ohjeella 1n, *5o, 5n* toista*-*, 1n.


Sitten jännitetään lopputulosta. Ja mietitään pää savuten, että millä tämä takki muka kiinnitetään. Kilttineulalla? Missähän se on...
Reunus on muuten päätelty neulomalla 2 oikein yhteen ja palauttamalla silmukka takaisin vasemmalle puikolle. Sillä konstilla siitä tulee aika nätti.


Sovitetaan. Huomaa (OMG!) pinkit Crocsit, lasitetulla parvekkeella on pari senttiä lunta.


Keksitään viimeistellä ruma kiinnityskohta virkkuukoukun avulla. Höyrytetään, päätellään langanpäät.


Puetaan takki ylle, käydään vaihtamassa Crocsien tilalle oikeat kengät, ne YO-bootsit lisäämään nostalgista fiilistä (mä en ole ainakaan pariin tuntiin lähdössä kyllä yhtään mihinkään, muuten tuo kinkku kyllä palaa) ja otetaan kuva.

Suunnitellan tuoreeseen neuletakkiin myös taskut, mutta ei tehdä niitä tänään.

Ja idea tähän syntyi siis Auroran inspiskuvasta, jossa neule on puettu jakun päälle. Kiitos Aurora!

In brief, I spent numerous hours (15 minutes a row) knitting this 'one size fits definitely all' sweater in 1990 during my exams, so you don't just toss something like that. It's time to update it a bit. According to my experience, to avoid tearing plan carefully what you do if you do this...  

I'm planning on making pockets to this as well but not today. To add nostalgia to the last picture I'm wearing remodeled boots my brother gave me when I graduated :D Oh yes, I was originally inspired by Aurora's picture.

17 kommenttia:

 1. Hei, tuohan on mahtavan näköinen neuletakki!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tytöt, lopputulos on parempi kun osasin odottaa. Mä olen kaikki nämä vuodet (tai ainakin osan niistä) ihmetellyt, että miksi ihmeessä olen neulonut teltan, mutta nythän sekin selvis: pienemmästä paidasta ei ois syntynyt tällaista takkia!

  VastaaPoista
 3. Upea lopputulos! Hmm, löytyisköhän omista kaapeista joku vastaava neule projektin alaisuuteen..:)

  VastaaPoista
 4. Joo, nyt kaikki vaan kilpaa silpomaan villapaitoja :D Mä vetäsen siitä kohta haasteen ja teen jonkun paidansilvontalogon... (mulla on ilmeisesti tylsää ja siitä näitä idoita alkaa sitten sinkoilla. En selvästikään ole laittamassa joulua kotiin vaan mennään vaan parin hassun nyssykän kanssa valmiiseen pöytään...)

  VastaaPoista
 5. jestas, tuon pään ois kyllä jokainen järkevä ihminen leikannut tästä kuvasta pois, mutta menköön nyt kun on sentään joulukin. Mitä sitä joulua päättömästi viettämään...

  VastaaPoista
 6. Thanks for the comment! There's more than enough Johnny Depp to go around!!

  Maria x
  www.myeverywish.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Thanks Maria. Hope to hear from you again!

  VastaaPoista
 8. Moikka! Siitä tikkausjutusta; alalanka siis kulkee sekä alhaalta että ylhäältä. Vedä lankaa ylös sen verran mitä arvioit tarvitsevasi, sitten kun pitää vaihtaa kohtaa niin neula ylös ja langat poikki. Mut niin joo tietysti sun täytyy sitten vetää uudelleen se lanka ylös seuraavaa tikkausta varten, eli nostat lankaa ylös vain sen verran mitä yhteen riviin menee. Sekavaa... Tää täytyy tosiaan itse kokeilla ennekuin sen ihan ymmärtää.... Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 9. Loistavaa, kiitos Susanna. Tuolla ohjeella tulee takuulla olemaan käyttöä lähitulevaisuudessa!

  VastaaPoista
 10. Tosta tuli tosi hieno! Ei ollenkaan hullumpi aukinaisena. Kilttihakiksen lisäks vöillähän saa kanssa erilaisia variaatioita helposti :)

  VastaaPoista
 11. Jalouse, sitä vyötä mäkin tähän mietiskelin, mutten ole vielä "ehtinyt" testailemaan. Mulla on parikin ehdokasta tossa odottelemassa...

  VastaaPoista
 12. Kaunis on, ottaisin itelleni tollasen mustana tai tummanharmaana :) Kiva tollanen veistoksellinen viba ^^ Oon kans mietiny et joku viittatyypinen ratkasu voi olla kiintoista... :P

  VastaaPoista
 13. Tuosta takista näkee livenä että langat on eri erää, niissä on aika iso väriero. Siksi mä mietinkin sen värjäämistä -harmaaksi... Siinä on niin paljon luonnonkuituja että pitäis tulla ihan kiva lopputulos. Mutta jos mä meinaan laittaa siihen taskut se pitää tehdä eka... (no, siihen ei kyllä mene kun max 2h kuitenkaan).

  VastaaPoista
 14. Iiik siellä on crocsit! enkä tykkää villapaidasta. Voisi sopia toisenlaiselle kropalle tai sitten eivät tee oikeutta.

  VastaaPoista
 15. Oisko suorastaan blogimaailman ainoot kroksit, paljon mahdollista. Kerpeleen kätevät jos joutuu haahuilemaan märällä partsilla.

  VastaaPoista
 16. Nyymi, et sitten huomannut, että täällä on kroksien lisäksi myös sittarin toppahousut ja prisman takki?

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...