lauantaina, elokuuta 7

LBD

»»»Translation below

Se Helsingistä alkuviikosta löytynyt jokin oli silkkitrikookangas, josta torstai-iltana muovautui tällainen uusi luottomekko, sillä villainen Filippamekkoni tuskin kestää ikuisesti -eikä sitäpaitsi ole erityisen mukava näillä keleillä. Silkki sen sijaan on ihana materiaali! Ostin pätkän samaa kangasta maastonvihreänä, siitä on tarkoitus syntyä Puolisolle boksereita.


Ziljoonabiljoonaa kiitosta systerille myös tästä lahjasta! Ilman sitä multa olisi kulunut rullakaupalla maalarinteippiä, sillä jouduin poistelemaan kankaasta aika paljon nukkaa, irtohiuksia jne. vieraita esineitä, joita (myös keittiön lattia -nimellä tunnettu) "leikkuupöytäni" luovutti...
Kyseessä on siis silikonipintainen nukkarulla, joka käytön jälkeen huuhdellaan vedellä. Kertakaikkisen mahtava keksintö!

Leikkuusuunnitelma
Mekossa on siis täysvinoon leikattu etuosa ja tuommoset hauskasti laskostetut muka3/4-perhoshihat. Takakappaleeseen lisäsin vielä parit sisäänotot ja sivusaumoihin taskut. Yhden päivän käyttökokemuksen perusteella olen jo erittäin rakastunut tähän mekkoseeni!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
»»» I finally found some silk jersey and Thursday night made myself a new favourite dress - I can tell after just one day.

I've worn my old Filippa K wool dress so much that I'm worried it may not last forever. This one is to substitute it, especially in the warm weather like today. It has a bias cut, darts at the back and I also added pockets to the seams. I'm already in love with this dress! I'm also really grateful for the tool my sister gave me. It has a silicone surface and it removes easily all nap and hairs and other foreign objects my fabric collected from the "cutting table" aka kitchen floor. Afterwards it only needs a rinse. One must have object for anybody!

11 kommenttia:

 1. Ihanan mallinen mekko! Kelpuuttaisin omaankin kaappiini (nyt siellä on tilaakin...)

  VastaaPoista
 2. Upeaupeaupea mekko ja nainen <3! Hihhii, teetkö mullekin kans tuollaisen :D? ( vaikka taisin juuri kommentoida jotain muotidieettiin liittyvää, ups :D )

  VastaaPoista
 3. Kiitos neidot!
  Itse asiassa sen verran olin "kaukaa viisas", etten leikellyt kaava-arkkia vaan jäljensin. Systerin kanssa, joka on mua jokusen numeron kookkaampi on ollut alustavasti puhetta, josko hänelle tekaisisin tällaisen jostain matskusta... ehkä perustan lopulta mekkotehtaan LOL.
  Koitan bongailla kyllä jostain vielä ohutta neulettakin (100% villa ois tavoite), josta voisin tehdä vielä toisen. Malli on aika armelias ja monikäyttöinen. Vyön tämä kyllä vaatii, mutta sitä vaihtelemalla saakin kyllä paljon aikaan!

  Jotain pientä yhdennäköisyyttä on ehkä havaittavissa mun Millionbucks-mekon kanssa, vai mitä... (rakastan noita bias-kaula-aukkoja!)

  VastaaPoista
 4. Ihana on tuo mekko! Minua kiinnostaa myös, mistä tuota ylellisyyttä - silkkitrikoota - löysit?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maarit!
  Villisilkistä sitä sitten lopulta sain. Olen käynyt sitä kyselemässä ennenkin, nyt sanoivat, että pitävät ainakin mustaa ja valkoista aina varastossa. Saa nähdä miten kauan...
  Hintaa sillä oli 49,-/m, nämä mekko nielaisi 2, eli hinnaksi tuli kutakuinkin se sama satanen, jonka olen maksanut Filippamekostakin.

  VastaaPoista
 6. Tositosi hieno mekko kertakaikkiaan!!!

  VastaaPoista
 7. Thank you Divinitus!

  Kiitos Romulus, aivan mahtava on se sun viimeisin farkkutakkikin!

  VastaaPoista
 8. Tosi upea mekko! Ja ihanat hihat! Olen itekin kovasti mieltynyt vesiputouspäänteihin, sama mallihan tuossa sinun mekon pääntiellä on vaikka mun topeissa se on antavampi (ei voi pitää ilman alustoppia =)Oon innostunut nyt näistä trikoomekoista ja niiden helppoudesta ihan uudella tavalla kun ennen ne tuntui niin löpsöiltä. Mutta tää hiostava keli kyllä suosii ohuita ja laskeutuvia kankaita. Taidanpa ottaa mallia noista hihoista johonkin omaan projektiin :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Rhia!
  Ota vaan mallia hihoista, nää on kivat! Näissä ei ole siis alapuolella saumaa lainkaan, mitä nyt kainaloon pistelin käsin muutaman tikin.

  En muuten muistanut tuota vesiputous-nimitystä, mietinkin että mikä ihme se bias cut on suomeksi...

  VastaaPoista
 10. Vesiputous tarkottaa siis tuota laskeutuvaa pääntietä kun kaavassa pääntie on edestä täysin suora ja olkasauma on kääntynyt lähes pystysuoraksi. Sitä voisi myös nimittää drapeeratuksi pääntieksi, mutta vesiputous on mun mielestä kivampi nimi. Bias cut on suomeksi täysvino langansuunta (ihan täsmällistä suomennosta sille ei olekaan) :D

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...