tiistaina, elokuuta 23

Meikki iän mukaan

Sain tänään Messuklubista tällaisen viestin:
"Oletko 20+, 30+, 40+ vai 50+? Tule katsomaan, millaisen meikin samanikäinen meikkaaja tekee neljälle mallille Kauneusmessuilla. Lauantain mallimeikit tehdään 30+ ja 50+ -ikäisille naisille, sunnuntaina vuorossa ovat 20+ ja 40+ -ikäiset naiset. Parhaat vinkit ja meikkiniksit nähdään X-lehden tarjoamissa meikkausnäytöksissä."
Kuva SaaraSarvas.com
 Mitähän tohon nyt sitten pitäisi todeta? Paitsi, että onko tässä nyt kyseessä henkinen vai fyysinen ikä ja eroaako ne meikkiniksit nyt niin kamalasti toisistaan?

Voisin kuvitella, että sieltä saadaan ne perinteiset 40+ -neuvot, eli älä käytä helmiäistä, näin häivytetään yläluomipussi ja näin kaksoisleuka (oletuksena kaikilla yli nelikymppisillä on sellaiset) ja muista pohjustaa huulipuna. Se kirkasvärinen.

Niinhän munkin olis pitänyt tehdä jo kauan sitten, mutten vieläkään tee. Lisäksi mulla on sellainen tapa, että levitän ensin punan ja sitten vasta rajauksen.

Mitä mieltä te olette, onko meikeissä jotain juttuja jotka tulis huomioida iän vuoksi? 


7 kommenttia:

 1. Ainoa perusteltavissa oleva juttu on IMHO se kasvojen fyysinen muuttuminen, jos sellaista tapahtuu, joka voi vaatia jotain huomioonottamista vaikka siinä mihin kohtaan silmää sitä luomiväriä laittaakaan. Muuta en tähän hätään keksi kuin tuon puolen. Kaikki muu on sitä kulttuurinormittunutta "Herregyyd pitäähän nyt jokaisen näyttää *ikäiseltään* mitä tästä maailmasta muuten tuleekaan jos viiskymppiset käyttää helmiäistä eikä suostu uskomaan että nämä ja nuo sävyt ovat heiltä kiellettyjä!" -lokerointia ja sääntöjen sanelua. ;o

  VastaaPoista
 2. Taisit mainita jo kaikki 40+ neuvot :-). Yksi kyllä puuttuu: älä enää meikkaa samalla tavalla millä meikkasit 80-luvulla. Meidän ikäiset naiset ovat usein jääneet siihen meikkiin jonka joskus nuorena ovat oppineet ja silloin itselleen hyväksi havainneet.Tarkoitan naisilla myös itseäni. Joskus olen pakottanut itseni lukemaan naistenlehdestä uuden meikkiohjeen ja kokeilemaan sitä. Vaikka se onkin raskasta, haluaisi mieluummin nähdä itsellään saman tällingin kuin aina ennenkin.No, pari uutta juttua olen näin löytänyt,ja nekin ovat sittemmin jämähtäneet vakkarimeikkin osaksi. Ystävät ovat niin tottuneita näkemään toisensa samannäköisinä, samassa vanhassa meikissä, että heistäkään ei saa kriittikkoa. Mutta kun tapaa tuntemattoman uuden naisen, jolla heti huomaa meikin 80-luvulta. Silloin mieleen hiipii pieni hämärä epäilys että mistähän se oma meikki onkaan peräisin..

  VastaaPoista
 3. No joo, kieltämättä kasariposkipunat oli aika vinkeet. Silti niistä saadaan vähän väliä vaikutteita uutuusnaamoihin.

  Ja sähkönsininen ripsiväri :D
  Mahtaako sellaista olla enää myynnissä lainkaan?
  Mä en sitä ikinä käyttänyt, sellaista ripsaria ei oltu vielä keksitty joka ois pysynyt mun silmissä. Enkä käytä vieläkään samaisen laatuongelman takia, muuten voisinkin kyllä! Kuinkahan sääntöjen vastaista SE sitten oiskaan...

  Ne varmaan sitten neuvoo viiskymppisiä, että ei sais meikata kuten 70-luvulla?

  VastaaPoista
 4. mut eiks 70-luku ole taas in? ainakin vaatteissa niin miksei siis myös meikissä? sys

  VastaaPoista
 5. Juu ja nuoremmat saakin tietysti meikata silleen. Meille vanhenevalle väestölle se vaan on "tyylitöntä" tai millon mitäkin jämähtämistä.
  Kuulemma.

  VastaaPoista
 6. Joo, aika hömppää. Lähinnä noi vinkit on semmoisille jotka meikkaa joskus ja jouluna ja ovat epävarmoja siitä miten se pitäisi tehdä. Sellaiset jotka meikkaa paljon ja usein ei varmaan sen kummemmin mitään ohjeita tarvitse. Paljon meikkaavat kun yleensä on meikkitrendeistä ja uutuuksista muutenkin kiinnostuneita ja sitä kautta ehkä myös rohkeammin kokeilevat uusia juttuja.

  Tietty kun kasvot vanhetessa muuttaa muotoaan niin on hyvä opetella sitä mukaa miten niitä silmäpusseja ei ainakaan vahingossa korosta tai että kannattaako pistää siihen roikkuvalle yläluomelle tummaa vai vaaleaa väriä mieluummin. Ja mikä on oikea paikka valokynälle ja miten sitä käytetään ilman että juonteet näyttää homeviiruilta naamassa.
  Mutta joo, muuten pidän noita "meikki iän mukaan"-ohjeita aika turhina. Järkevämpää olis minusta meikata kasvonmuotojen mukaan ja opetella muotoilua, korostuksia ja varjostuksia, ja mitä niillä saa aikaan.
  Ja mun mielestä jos joku haluaa meikata kasarityyliin niin mikäpä minä olen sitä kieltämään. Eri asia on sitten että onko se sähkönsininen paksu rajaus ja musta hämähäkinjalkaripsari nättiä kaikkien silmään. Mut eipä kaikki tykkää kahvistakaan...

  VastaaPoista
 7. Tota mä justiin tarkoitan, että oisko sittenkin parempi antaa ohjeita siitä, "miten parhaiten korostat hyviä puoliasi", joilla ei loppupeleissä ole niin kamalasti tekemistä kalenteri-iän kanssa (elintavoillakin on siinä suurempi osuus IMHO!). Ne ohjeet on kuitenkin aika universaaleja; less is more paitsi karnevaalimeikissä, värien valinnalla voi tehdä ihmeitä eikä ne homeviirut sovi minkään ikäiselle...

  btw, Jos nyt katsoo jotain Hel Looks -sivustoa, niin aika vähän siellä on vaate-estetiikkaakaan tarjolla, jos multa kysyy, sama se on vähän naamojen kanssa, että yksi tykkää tyttärestä ja toinen harley davidsonista...

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...