perjantaina, elokuuta 19

Movie Monday part 12

Multa on jäänytkin muutama Movie Monday -viikko väliin, mutta nyt aion jakaa kanssanne ihanista ihanimman ja parhaista parhaimman: TaDaa


Daniel Day Lewis on pariin kertaan Oscar-palkittu brittinäyttelijä, joka teki läpimurtonsa vuonna -88  elokuvassa Olemisen Sietämätön Keveys. Kuvan vastanäyttelijädaamihan on naapurintyttömme Lena Olin.

Seuraavana vuonna hänet sitten nähtiin pääosassa Christy Brownista kertovassa elämänkertaelokuvassa My Left Foot (tyhmä suomennos, Minun elämäni) josta pätkähti ensimmäinen patsas takan reunustalle. Eikä ihme.
Jos ette ole kyseistä leffaa koskaan nähneet, niin siinä on sitten kyllä aukko sivistyksessä!
Sitä seurasi lista hienoja pätkiä, mm. Viimeinen mohikaani, Isän nimeen ja The Boxer - nyrkkeilijä, joista rapisi Bafta-, Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksia ja vähän vissiin taas palkintojakin.


90-luvun loppupuolella metodinäyttelijä Daniel oli tainnut saada tuskasta tarpeekseen ja häipyi takavasemmalle muutamaksi vuodeksi. Huhu kertoo, että hän olisi tuolloin paiskinut hommia puuseppänä ja suutarina. Sitten Martin Scorsese onnistui houkuttelemaan miekkosen kolostaan takaisin kameran eteen ja leffaan Gangs of New York. Siitähän irtosi sitten niin ikään Oscar-ehdokkuus, mutta toinen palkinto tuli vasta muutamaa vuotta myöhemmin leffasta There will be Blood, joka päättyy sanoihin "I'm finished". Ikimuistoinen kohtaus, etten sanoisi.


Parhaillaan on kuulemma työn alla Abe Lincolnista kertova elokuva. Tuskin maltan odottaa! Tämän miehen töillä on nimittäin laatutakuu.

4 kommenttia:

 1. mun ensimmäinen poikaystävä muistutti Lewisiä nuorena, muttei yhtään enää yli 50:nä, ei ole yhtään niin charmantti kuin Lewis. Kiitos Facebookin, pysyy kärryillä missä kukin menee vaikkei ole nähty 30 vuoteen :D
  -Helinä

  VastaaPoista
 2. Hieno valinta! :) D.D. Lewis kuuluu ehdottomasti myös omiin lempinäyttelijöihin! Viimeinen Mohikaani ja Gangs of New York ovat kyllä lempparit ;)

  VastaaPoista
 3. Mies on tehnyt hommia periaatteella vähän mutta hyvää :D

  Nine ei ollut ehkä parhaasta päästä, muttei kyllä huonokaan. Ja vastahan tässä tuli teeveestä Ballad of Jack and Rose, siitäkin tykkäsin. Oli taas vähän erilainen.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...