torstaina, heinäkuuta 1

Barcelona osa 2, museoita

»»» In English

Ollaan kierretty aikaisemmilla reissuilla vaikka mitä museoita, mutta jostain syystä tekstiiliteollisuusmuseo on jäänyt välistä. Luultavasti sen teollisuus-sanan takia. No, NinaV siitä ystävällisesti vinkkasi ja sinnehän me sitten suunnistettiin, mutkan kautta.

Meillä oli tällä reissulla matkaopaskirjana Mondon tekele vuodelta 2006. Erinomainen kirja noin muuten, mutta sen mukaan ko. museo sijaitsee Bornissa samalla kadulla kuin Picassomuseo. No, eipä sijaitse enää (mikä ois kyllä selvinnyt em. NinaV:n postauksestakin jos oisin tarkemmin lukenut). Kävimme siis ensin katsastamassa vähän printtimuotia:


Jakku ja laukku ovat suomalaista tuotantoa, nimeä vaan en tajunnut kirjoittaa muistiin :(
Kuvien esineet on sananmukaisesti printattuja ja näytteillä ois ollut myös 3D-ultraäänisikiötuloste. Siitä mulla ei ole kuvaa, menkää itse katsomaan!

Ja sitten sitä vaateteollisuutta. Mukana näyttelyssä oli muutama miestenkin puku mutta sääliksi niitä käy: vaihtoehtoina oli lähinnä kolmiosainen puku hatulla tai ilman. Naisille on vuosien saatossa käynyt mikä vaan:


Ja vielä oma kreikkalaistyyppinen lomamekkoni le sac, jonka paras puoli on ehdottomasti se, että olkaimen paikkaa voi päivän mittaan muutella. Niin ei tule rajoja. Seuraavaa reissua varten tarvitsen ehdottomasti toisenkin, lyhyemmän.


 Kuvassa myös pakkorakohankinta, eli roopeankkasandaalit. Mun perhoskengät päättivät ryhtyä hiertämään eikä mulla ollut mukana muuta kuin ne ballerinakengät, joita en voinut ajatellakaan pitäväni 30°C helteessä. Sandaalivalikoima kaupungissa oli kyllä runsas, mutta äärettömän tylsä sillä värivalikoimaa oli tasan musta, ruskea ja siellä täällä valkoinen pari. Ja kaikissa (siis ihan kaikissa paitsi a) varvastossuissa ja b) terveyskengissä) takaremmi, joka ei ole niin sanotusti mun juttu lainkaan.
No, jos on pakko ottaa nilkkakiinnitys, niin otetaan sitten kunnollinen. Nämä sandaalit oli kyllä nappiostos sillä ne ei hiertäneet yhtään mistään!
(Ranteessa oleva valkoinen lätkä ei ole koru vaan palovammaa peittävä laastariviritelmä, jonka ansiosta mulla on neliön muotoinen muisto reissusta luultavasti vielä tammikuussa).

14 kommenttia:

 1. Passaat just hyvin tonne portaille toi sun lomamekko päällä :)

  VastaaPoista
 2. onpas kiva mekko. tykkäisin, mutta se ei tykkäis musta;)sys

  VastaaPoista
 3. ^tää nimenomainen mekko kyllä tykkää kaikista!

  VastaaPoista
 4. Tosi upea tuo mekkosi!:) ja museon mekoista ihastuin tuohon röyhelöiseen punaiseen

  VastaaPoista
 5. oi sun le sac on niin kaunis, tuo väri on jumalainen! Ja hih, Roope-setä sandaaleille, mutta joka tapauksessa hienot ovat nekin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tytsät!!
  Mun suosikki tuolla museossa on se viimeisen kuvan (muistaakseni) Pradan printtimekko :D

  VastaaPoista
 7. Kaunis asu !
  Mielenkiintoinen museo ja ihania kuvia.


  Nuheila

  VastaaPoista
 8. ^Kiitos!
  Puoliso ainakin sai rautaisannoksen naisten muodin historiaa tuolta.
  Luki tarkkaan kaiken infon sieltä seinistäkin. :D

  VastaaPoista
 9. Pääsin sentään lukemaan kirjoituksiasi. Istun Katan koneella, omallani ei tahdo jaksaa ottaa mitään nettiyhteyksiä, kaipa se uusi kone on budjetoitava. Kivaa tekstiä kuin myös kuvia. Tulimme juuri Leipistä ja ollaan kohta kotona. Terkkuja.

  VastaaPoista
 10. Näytetään teille vielä ehkä vähän lisääkin kuvia kun tullaan heinäkuun loppupuolella!

  VastaaPoista
 11. Moi!

  Jonkun blogista (just en kykene muistamaan kenen) sain viittaukset sun ja Salkan Le Sac -postauksiin. Te kumpikin ootte tehneet just sellaisen mekon mistä minä olen unelmoinut monen monta kertaa AA:n sivuilla mutta jättänyt tilaamatta hinnan takia. Nyt te ootte tehneet sen, ja vielä linkanneet ohjeisiin (http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=307579.0)!

  Nyt kysyisinkin siis, että olisiko mitenkään mahdollista saada "suomennettuja" ohjeita mekosta? En oikein saa selville mittasuhteita ja kaikkea linkin ohjeesta koska olen enkkuvammainen enkä oikein osaa, ja koska olen myös erittäin surkea käsitöissä ja kaikkeen siihen liittyvässä, improvisaatio ei oikein tule kyseeseen :D Ja koska sun mekkosi on niin ihana ja olet käsityöihminen, oletan että osaisit tehdä "tampionkestävät" ohjeet :D

  -Aino

  Ps. muistanpas nyt kenen blogista - Maijan! (Silmänlumetta)

  VastaaPoista
 12. ^minäpä ilman muuta teen sulle ohjeet kunhan pääsen kotiin täältä reissusta!

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, kiitos jo etukäteen! Et kuule tiedä kuinka iloiseksi yhden tytön taas teit :)

  -Aino

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...