sunnuntaina, heinäkuuta 4

Barcelona osa 5, El Born

Aloitetaan taas ruuasta; en voisi kuvitella Espanjanmatkaa ilman tiristettyjä katkarapuja:


Me syötiin siis reissussa runsas aamiainen hotellilla, päivällä käytiin kahvilla, iltapäivällä tapasteltiin vähän ja illalla mentiin syömään oikeeta ruokaa. Alkuun muutama tapas muualta kuin El Bornista, joka on siis sitä kaunista, tunnelmallista ja sokkeloista vanhaa kaupunkia. Mieluiten olisimme majailleet siellä kuten vuonna 2004, mutta se ihana kämppä oli jo varattu (kuvia täällä).


Ja tässä sitten Bornista kaupungin toistaiseksi innovativisimpia ja herkullisimpia tapas-annoksia. Paikka on nimeltään Bubo ja sijaitsee Santa Maria del Mar kirkon -aukiolla. Kyseistä kirkkoa muuten rakennetaan parin vuoden takaisessa menestysromaanissa Meren Katedraali. Itse kirkko on ollut kiinni kun ollaan siitä kuljettu, mutta nyt siellä sattui olemaan ovikin avoinna. Kaunis paikka!


Yllä tomaatti-mozzarellasalaatti, alla caesar-salaatti, kroketteja ja bikini, eli tuollainen kerrosleipä (joka ei yleensä todellakaan näytä tuolta vaan lähinnä tavalliselta kolmioleivältä). Olen joskus Italiasta ostanut tryffeliöljyä ja yrittänyt käyttää sitä ruuissa, mutta tulos on ollut aina tosi kammottava. Niinpä heitin pullon roskiin. Tässä leivässä oli täytteenä sienitahnaa ja ilmeisesti noin pisara sitä tryffeliöljyä, se oli taivaallista!

Nuo kroketit maistuvat tavallisesti kuulemma friteeratulle lihaperunasoselaatikolle, mutta nämä saivat syöjältään arvion erinomainen.

Bubolla on muuten baarinsa vieressä mieletön leivoskauppa (varoitus: kuvat ovat liian herkullisia!), mutta minähän en tunnetusti ole leivosihmisiä.

Ja sitten kauppahalliin:


Käsittelyssä kokonainen mustekala:Tämä on Bornissa sijaitseva Santa Caterina, Las Ramblasin puolivälissä on toinen. Mä voisin hyvin kuvitella asuvani paikassa jossa ruokaa voi hakea tällaisista valikoimista...

Hallissa oli siis myös öljykauppa, mutta kun oltiin menossa ostoksille, siellä laitettiin ovia kiinni siestaa varten. Niinpä me jatkettiin toiseen, hyväksi havaittuun kauppaan, joka sijaitsee myös El Bornissa, Pl. de les Ollesin nurkassa. Mä olen sieltä hakenut noita teräspulloon pakattuja oliiviöljyjä ennenkin, mutta nämä hedelmäsoseviinietikat ovat uus juttu. Ja ah, niin herkullinen!


Ja sitten pari asukuvaa, joihin toppi on viritetty kahdesta silkkihuivista joista siis on pitänyt tulla tunika. Menee se näinkin. (Ylempi on väristä päätellen loman alkupuolelta.)


4 kommenttia:

 1. Voi että, ihan mahtavia nää lomapostaukset, olen kade! Ja nuo ruuat... Hehe, kerrankin luen syödesäni, joten kurnivan nälän saa tyydytettyä saman tien. x) Tahtoo kans Barcelonaan!

  VastaaPoista
 2. :D
  Kun me oltiin muuttamassa tähän asuntoon, leikittiin ajatuksella ettei muutetakaan vaan käytetään se hirmuinen asuntolainasumma viikonloppulomiin Keski-Euroopassa. Niitä ois voinut viettää aika monta... ja luultavasti puolet Barcelonassa, se vaan on jotenkin niin erityisen ihana paikka. Tunnelma on niin miellyttävä, ja koko aika kompakti. Vähän samaan tapaan kuin Helsingissä, kaikki on lähellä.

  Ollaan me kävelty paljon myös mm. Lontoossa ja Pariisissa mutta niistä ei saanut lainkaan otetta kuten B:sta.

  Ja tosiaankin, vaikka tämä oli mulle viides ja Puolisolle neljäs reissu niin yhtään ei kyllästytä -päinvastoin!
  Suosittelen kyllä tosi lämpimästi sitä matkakohteeksi kenelle vaan. Paikalla on todella pitkä historia, mutta turistikohteena se on kuitenkin tosi nuori, Francon aikana siellähän ei matkaillut ketään. Kaupunki on laitettu paraatikuntoon vasta 90-luvun taitteessa. Ja niitä ihania vanhoja taloja pidetään loistokunnossa, kelit tuntuu olevan aina verrattaen hyvät, eläminen edullista, ihmiset ystävällisiä, liikkuminen helppoa...

  VastaaPoista
 3. Hyvään aikaan eksyin sun blogiin.. Luin kaikki sun Barcelona jutut läpi kun itsekin oon sinne parin viikon päästä menossa :) Pitääkin vielä ennen matkaa ajatuksella lukea ja katsoa jos saisi jotain vinkkejä missä kannattaa käydä ;)

  VastaaPoista
 4. On mulla vielä tulossa pari ravintolavinkkiä ainakin ja meinasin ne vähäiset ostoksenikin esitellä. Kysele ihmeessä jos tulee jotain muuta mieleen!

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...