Litran satsin aineksina ovat siis:
- pieni valkokaali
- pari keskikokoista porkkanaa
- pieni punasipuli
- 1 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl etikkaa
- 1 tl ruususuolaa
- 1 tl intiaanisokeria
- rosepippuria ja mustapippuria
Raasta kaali ja porkkana karkeaksi raasteeksi, suikaloi sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Laita kaali astiaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna varhaiskaalin seistä viisi minuuttia, talvikaalin kymmenen. Kaada vesi pois, valuta ja jäähdytä. Yhdistä kastikeainekset. Yhdistä kasvikset ja kastike. Maku vain paranee parin päivän säilytyksestä!
Salaatti oli niiin hyvää! Pitikin kysyä sulta ohjetta, mutta saankin sen tästä. Kätevää. Laitoin salaattia burgereidenkin väliin, toimi hyvin.
VastaaPoistaPeetu
Kiitti Peetu, myös viimeisestä!
VastaaPoistaTämä menee testiin ehdottomasti! Rosépippurin voinee jättää poiskin/korvata mustapippurilla kun tuo miekkonen ei siitä oikein välitä...?
VastaaPoistaterv. Nightfall
Juu, se roseepippuri ei tohon salaattiin "oikeesti" kuulu, mutta mä sain päähäni lisätä sitäkin.
VastaaPoistavinkkinä jos ei ole sellaista konetta joilla saa kaalin raasteeksi niin juustohöylä on kätevä suikajoija;D (pitäiskö laittaa tää niksi-pirkkaan) sys
VastaaPoistaNii on, varsinkin talvikaalille. Varhaisversio menee parhaiten veitsellä.
VastaaPoistaKuulostaa (ja näyttää) herkulliselta! En oo ennen törmänny intiaanisokeriin, pitää vissiin googlata :)
VastaaPoistaKiitos Heidi, mulla ei muuta sokeria käytössä olekaan.
VastaaPoista