tiistaina, heinäkuuta 6

Barcelona osa 7, ostokset

Sattuneesta syystä en kamalasti shoppaillut reissussa (paitsi ettei me tietenkään mun rahoillani syöty herroiksi), mutta jotain pientä sieltä paidan ja kenkien lisäksi tarttui matkaan. Pretty Ballerinas -kengät trokattiin kummipojan äidille, joka ystävällisesti käväisi hoitelemassa meidän parvekepuutarhaan lisää vettä.  


Yes to Carrots -voide on Sephorasta ja ostin ekana päivänä sitä purkin ja viimeisenä toisen kotiin jemmaan. Tykkään! Muoviset matkatuubit ja -purkit ja pienet hammastahnat on Mujista, Clarinsin silmänympärysvoidetta tarvitaan taas loppukesästä Biarritzissa, samoin Viscotears-silmätippoja. Silikoniset muffinsivuuat on Habitatista. Lisäksi ostimme valkoisen kangassuihkuverhon, josta aion tehdä pitsikankaalla päällystetyn version, koska sellaista vaan ei tunnu löytyvän valmiina.


Tietysti muutama akkalehti.


Jokakodin musteläiskätesti löytyi Fabrication Laboratoryn myymälästä


kuin myös jokakodin perusteos, The Sartorialist


Puolisolla oli vähän isompi matkalaukku kyllä. Tähän ei mahtuisi kenkälaatikkoa. 
Tässä vielä muutama kohde, jotka ehdottomasti kannattaa katsastaa. Me ollaan käyty niissä jo aikaisemmin, niin nyt jätettiin väliin:
 • La Sagrada Familia -kirkko. Kannattaa maksaa se muutaman euron sisäänpääsy ja opastusjuttu, tuotto menee kirkon rakentamiseen kuitenkin. Jos ei pelkää korkeita paikkoja ja jaksaa kävellä niin torneihinkin pääsee (saattaa olla että sinne on jo saatu hissikin, en ole varma...).
 • Parc Güell on nähtävä!
 • Mare Magnumin vieressä sijaitseva akvaario on myös huikea.

Tänä kesänä oli avattu myös Casa Batlló (lausutaan kaasa batzjoo, sijaitsee lähellä Casa Milaa, kadun toisella puolella). Sinne (tai siis molempiin) kannattaa mennä aikaisin aamulla jos aikoo välttää kamalat jonot. Me ei jaksettu herätä, joten jätimme kierroksen ensi kertaan. Pääsymaksu näytti olevan liki parikymppiä, eli aika kova, yleensä ovat kaikki alle kympin museoita. En tiedä olisko saanut alennusta jollain turistikortilla, opiskelijat varmaan saavat kyllä.   

Kirjattakoon nyt vielä muutama paikka jota EN suosittele Barcelonan kävijöille:
 • Cappuccino-kahvilaketjun ylihintaiset ja erittäin epämääräiset kahvijuomat. Mare Magnumin Illyssä on myös tosi pahaa kahvia.
 • Mikä tahansa liikeyritys La Ramblan varrella, myös se Scarpa-kenkäkauppa siinä nurkalla. Siinä on koko ketjun surkein valikoima. No, sitä kauppahallia voi käydä kurkistelemassa kyllä.
 • Katamaraanipurjehduksessa ei sinänsä ole mitään vikaa, paitsi että vene käy koneilla koko matkan. Se saattaa siis olla pieni pettymys, jos asiasta mitään ymmärtää. Minä en ymmärrä.  

Siinäpä se reissu pähkinänkuoressa.

PS. Puutarha oli päättänyt sillä aikaa yllättää meidät iloisesti:
4 kommenttia:

 1. tuolla yhdessä blogissa oli tehty sellainen kastelujärjestelmä viinipullolla ja niitähän teiltä löytyy(?). Tyhjä viinipullo täytetään vedellä ja törkätään multaan suu alaspäin ja sit sen pitäis luovuttaa vettä tasaisesti. Kannattaa ehkä kokella.sys.

  VastaaPoista
 2. Kokeiltiin sitä edelliselle tomaatille (vissypulloa, ei viini...), mutta se on niin juoppo, ettei siitä pullosta riittänyt mihinkään. Sitten laitettiin tomsku vatiin kun oltiin pidempään pois.
  Nythän oli onneksi aika viileää täällä, tässä säässä nuo olisivat kuolleet parissa päivässä. Suurin osa on muuten joko kuivasta tykkääviä tai altakastelevissa ruukuissa. Tarvis vielä ehkä vaihtaa basilikan ja rosmariinin ruukut päittäin...

  VastaaPoista
 3. Joka kodin tarpeet tuli onneksi tyydytettyä ;-). Tomaatteja, ou jesh!

  VastaaPoista
 4. ^just ne :D

  Tarviskohan mun laittaa tänne muistiin myös se, etten käyttänyt niistä matkatavaroistani lainkaan kahta toppia ja sitä beigeä vyötä. Muuten ei ollut mitään turhaa mukana.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...