perjantaina, helmikuuta 11

Nyt multa nousee savu päästä!

Paatuneinkin positiivari menettää kaiken itsehillintänsä tällaisen uutisen edessä:
Aller alkaa julkaista 6-12-vuotiaille tytöille suunnattua lehteä, jonka nettisivuilta löytyy mm. laihdutusvinkkejä ja selluliitinhoito-ohjeita (klik).
JUMALAUTA KUUSIVUOTIAILLE!
Nöyrin toiveeni olisikin nyt, että joka ikinen parturikampaamo Suomessa peruu sen seiskapäivänsä, kotijakeittiönsä ja ellensä tilauksen. Itse menin vastikään juurikin lankeamaan viimeksi mainittuun, pitää vilkaista josko on lasku tullut, ja katsoa miten tuosta tilauksesta pääsee eroon.

Minä en aio millään muotoa kannattaa kyseistä lehtitaloa ennen kuin se lopettaa PIENIIN LAPSIIN kohdistuvan HENKISEN VÄKIVALTAPROPAGANDAN julkaisemisen.

Rajansa kaikella SAATANA!


edit: PS. Käykää allekirjoittamassa aiheeseen liittyvä adressi täällä!
sekä muutama kuva (leikelty siis yllä linkitetyltä sivulta)


27 kommenttia:

 1. Kyllä vitutti myös kun tota taloussanomien juttua luin niin Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kommenttiboksissa selitteli että ei todellakaan ole mikään muotilehti ja plaaplaa. Ensinnäkin mitä helvettiä ne sitten tekee valehtelevia lehdistötiedotteita, mediatalo! ja edelleenkin ne helvetin selluliittijutut on siellä, ihan sama vaikka mikä sarjakuvalehti se muka olisi. AAARRRGGGHHHHHHH.

  VastaaPoista
 2. oho, aikamoista ja omituista! :o jotenkin tosi surullista ajatella että joku pikku tyttö lukee laidutusohjeita ja shoppailee selluliittivoiteita.

  VastaaPoista
 3. Ei herranjumala...Näin ne aikuiset tuntevat vastuunsa. Mikäs siinä lisää vaan syömishäiriöihin sairastuneita lapsia ja nuoria ja lisää vaan paineita pienille. Voi kun mahdollisimman monet vanhemmat älyäisivät olla ostamatta lehteä tai Allerilla tultaisiin järkiinsä ja lehteä ei julkaistaisi.

  VastaaPoista
 4. Siis eihän suuri osa 6-vuotiaista OSAA vielä lukea! :O Seitsemänvuotiaana mennään ekaluokalle ja opetellaan aakkoset. Noin 13-15-vuotiaana alkaa tapahtua muuttuminen tytöstä naiseksi ja ulkonäöstä kiinnostuminen. Omasta mielestäni tällaisen lehden tarjoaminen 10-11-vuotiaillekin lukutaitoisille tytöille on melko arveluttavaa, 6-9-vuotiaille lähinnä sairasta. :(

  Jos minulla olisi tuonikäisiä lapsia, en toivoisi että he hankkivat tarha-/ala-asteikäisenä itselleen ulkonäköpaineita, tai olisivat "muotitietoisia". Tällainen on normaalimpaa vasta yläasteikäisenä. Lehden toimituskunta on ilmeisesti pääosin miehiä, joten he eivät välttämättä tiedä, missä vaiheessa tämä kehitys tapahtuu, siltä ainakin vaikuttaa. 6-12-vuotiaiden tyttöjen "markkinoita" muotilehtialalla ei ole vallattu (mitä he nyt yrittävät uutisen mukaan tehdä), koska senikäisten lasten maailmaan eivät tällaiset asiat liity, eikä niiden vielä pitäisi liittyä. Useilla nuorilla tytöillä on muutenkin huono itsetunto ja aivan epärealistisia paineita ulkonäöstä. :(

  VastaaPoista
 5. :O Ei helvetti!!! Mä olen luullut, että suomalaisella medialla olisi edes jonkinlainen etiikka... ei näemmä koske pieniä lapsia sitten. Sananvapaus ja silleen >:(

  VastaaPoista
 6. Ehkä mä olen jo "vanha", mutta mua kauhistutti pikaisella vilkaisulla tuon selluliittitaistelun lisäksi jo nuo korkokenkäjututkin. Kyllä mä sen verran vanhakantainen ihminen olen, että mun mielestä ala-asteikäisille ei korkkarit kuulu jalkaan, varsinkaan ne platolla varustetut stripparikengät joiden kuvia tuolla sivustolla oli. Voin vain kuvitella niitä tulevaisuuden vaivasenluuleikkausjonoja, jos kasvuikäiset lapset pilaavat jo tuossa vaiheessa jalkansa liian korkeilla koroilla (ja eittämättä halvoilla, huonosti suunnitelluilla lesteillä siinä samalla). O_o

  VastaaPoista
 7. Järjetöntä...Linkkastin postauksesi omaan blogiini, ei varmaan haittaa? :)

  VastaaPoista
 8. Oli ihan pakko pistää Kulttuurisottoon maininta tästä aiheesta kun olin muutenkin pyöritellyt sitä varten tätä ruumiinkulttuuri-teemaa.

  VastaaPoista
 9. Ms.K, ei millään muotoa haittaa, mitä enemmän tästä aiheesta pidetään meteliä, sen parempi!

  VastaaPoista
 10. Mä linkkaan kans, toivottavasti ei haittaa.
  t. Anna

  VastaaPoista
 11. Yhdyn ahdistukseesi täysin. Tyttäreni on nyt 4v ja jo ahdistaa, millaiseen maailmaan hän kasvaa... miten saan suojeltua häntä tällaiselta roskalta? Näin keski-ikäisenäkin ehtii niistä selluliiteistaan huolehtia, ei niitä tarvitse välittää pikkutyttönä. Murrr murrr... sairasta.

  VastaaPoista
 12. Tällaisina hetkinä mä olen jopa onnellinen siitä, ettei meille ole siunaantunut lapsia, aika kammottavaa ajatella että miten niitä pidetään järjissään tällaisessa maailmassa.
  Kaipa nää sedät haluaa seuraavaksi tuoda tänne lapsimalli- ja missikisat ja kolmossivun tytöt.
  Nythän se on sitten vanhemmista kiinni, että mihin tuo homma menee... älkää PLIIS äidit (ja isät) lähtekö mukaan tommoseen. PLIIS!

  VastaaPoista
 13. Olen raivoissani!! 8( Mihin tää maailma on menossa? Syömishäiriöitä, itseinhoa ja lisääntyneitä mielenterveysongelmia kohti ilmeisesti.

  VastaaPoista
 14. Tää on kyllä jotain niin ala-arvoista ja kamalaa, että multa loppuu sanat. Dislike vol 666.

  VastaaPoista
 15. Kenen mielestä 6-vuotias on varhaisteini?
  Pauli Aalto-Setälän lisäksi siis.

  Lisäsin tuohon muutaman kuvan vielä, todella laadukasta sisältöä kun nyt ajattelee kohderyhmää.

  VastaaPoista
 16. Allekirjoitin! Mun mielestä ala-aste ikäisiä ei saisi millään muotoa kannustaa mihinkään meikki-vaate-poika-laihdutus juttuihin. Lapset on hirveän alttiita vaikutteille ja näkee maailman niin mustavalkoisesti, että tosissaan saisivat lehdet vähän ottaa vastuuta siitä millaisia vaikutteita antavat :/

  VastaaPoista
 17. Allerin sedät ovat selitelleet kovasti, että lehden sisältö on korujenteko-ohjeita, paperinukkeja ja kavereita, mutta miksi ihmeessä nettiin sitten pitää työntää tuon kaltaista suodattamatonta paskaa? Sehän ei eroa naapurivaltiomme Suomenlahteen työntämästä skeidasta mitenkään ja siitä kyllä nousee haloo isommissakin piireissä.

  VastaaPoista
 18. Nettisivun omistaa eri yritys (Mötto) kuin tulevan lehden (Aller). Ennen lehden tyrmäämistä kannattaa ehkä odottaa päätöstä siitä, mihin suuntaan lehti kehittyy ja kenelle se suunnataan?

  http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/02/1270378/alle-12-vuotiaiden-muotilehdesta-alakka---aller-kyseessa-vaarinkasitys

  VastaaPoista
 19. ^Tuohan on hyvä uutinen Allerin kannalta, harmi vaan, että se nettisivusto tullaan ikuisesti yhdistämään lehteen, eikä lehteä lukevilla lapsilla välttämättä ole riittävää medialukutaitoa ymmärtää, ettei kyseessä olekaan heidän lehtensä sivusto.

  Tämä: "Aller alkaa julkaista 6-12-vuotiaille tytöille suunnattua Top Model -lehteä myös Suomessa.

  "Nuorten tyttöjen markkina on kiinnostava, sillä sitä ei ole vielä kokonaan valloitettu"”, Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sanoo." on musta edelleen "hiukan" vastenmielinen lausunto. 6-vuotias ei ole millään mittapuulla nuori tyttö. 6-vuotias on lapsi. Pieni lapsi.

  VastaaPoista
 20. Löysin tieni tänne Lilyn kautta. Ja järkytyin. Menin sanattomaksi. Siis hei, 6-12 -vuotiaat on aika naperoita vielä, ja minua ainakin kauhistuttaa ja surettaakin ajatus lapsesta, joka joutuisi miettimään selluliittia tai laihduttamista. Se on sitä paitsi sairasta.

  Taisin suuttua niin, etten saa sanaa suustani kunnolla. Mutta okei, on hyvä, jos se lehti tulee olemaan paperinukke- ja askartelulehti, mutta tuo nettisivu alkaa mielestäni olla jo jotakuinkin sairaalla tasolla.

  Ja ihan totta, noin pieni lapsi ei vielä kyllä osaa lukea mediaa niin kriittisesti, että tajuaisi eron lehden ja nettisivun välillä. Ja lisäksi, lapsi ei vielä välttämättä ihan tajua myöskään sitä, että netistä luettu ei aina ole totta ja tarpeellista.

  Toivoisin vaan että kaikki pikku tyttöset leikkisivät kivasti nukeilla ja olisivat lapsia, pukeutuisivat niin kuin lasten kuuluu. Miettivät aikuisten ongelmia sitten aikuisena.

  VastaaPoista
 21. Tervetuloa Anonyymi!
  Juu, kummasti sitä on itsekin ehtinyt murehtia ulkonäköjuttuja vaikka aloitti vasta teininä...

  Kellään mitään ideaa millä tuo nettisivu saatais kiinni?

  VastaaPoista
 22. Ootko käynyt klikkaamassa lehden linkkiä? Sieltä ei enää tule samaa huttua, vaan teksti Hups......
  Oisivatko he tajunneet, että nyt mentiin metsään?

  VastaaPoista
 23. Joo, näköjään tuolla selluliittiskeidalla (scheissella) hemmotellaan enää vain muiden maiden lapsukaisia, pornokengät sen sijaan keikkuu kyllä edelleen sivuston kaunistuksena.

  VastaaPoista
 24. On turha väittää, ettei lehti ja sivusto kuuluisi yhteen: brändi eli logo ja nuket ovat identtisiä! Totta kai ne kuuluvat, vaikka näkyvä omistajataho olisi eri. Muuten tahot olisivat jo oikeudessa kiistelemässä, kellä on oikeus käyttää logoa ja noita nukkehahmoja.

  Tämä on surullista, perverssiä ja tuhoisaa. Kohta ei-meikkaava epämuodikas ilman korkokenkiä kävelevä 6-vuotias tyttö on jo outo ja häntä kiusataan? Jatketaan keskustelua ja metelöimistä!

  VastaaPoista
 25. Ihanan paljon tästä onkin pidetty meteliä, mutta olen ihan samaa mieltä, ttä edelleen sais pitääkin!

  IMHO, ei nuo yllä kuvatut kengät musta sovi 12-vuotiaillekaan, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Ja mun mielestä 12-vuotiaan ei _ole tiedettävä_ kengistä muuta kuin se, ettei ne sais olla pienet ja hiertää.

  VastaaPoista
 26. Olen perin kyllästynyt nykyiseen kiroiluun ja haistatteluun jota tulee kaikkialta tuutin täydeltä. Asiasta kirjoitat, mutta onko pakko kiroilla?

  VastaaPoista
 27. Jos olet yhtään lukenut blogiani, huomaisit, että tämä on AINOA kirosana koko blogissa.
  Kutsun itse kirosanoja voimasanoiksi ja tässä kohdassa koin, että sellaisen painokkuus oli tarpeen ilmaisemaan mun tuntemuksiani. Normaalielämässä todellakin välttelen kirosanojen viljelyä kun en niistä pidä itsekään. Mielestäni niiden alkuperäinen voimasana-efekti on vahvasti vesitetty tyhjänpäiväisellä toistolla.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...