torstaina, helmikuuta 17

Remake-kauneuskeskus Hakaniemeen

Eilen avattiin Remake -ekologisen muodin showroom Hakaniemen hallin kupeessa (osoitteessa Hakaniemen Torikatu 2 l 47). Samalla lanseerattiin oma Remade by Remake -mallisto. Tiloissa tulee toimimaan myös kampaamo ja näyttelytila ja vielä sitä riittää vuokrattavaksi muillekin ympäristötietoisille toimijoille. 

Lisätietoja yrityksen nettisivulta. Kuva lainattu Mtv3 Helmi -sivustolta.

PS. Annan blogissa lisää aiheesta myös.
edit: avasivat myös tämmösen sivuston.

5 kommenttia:

 1. Remake on NIIN hyvä! Lisää heidän tuotteistaan löytyy kuvia ekokauneusmessujutustani: http://luomuajalouisvuittonia.blogspot.com/p/ekokauneusmessut-2011.html
  Myös Mirjamin haastattelu löytyy ko. blogista, jos syvempi mielenkiinto heräsi =)

  VastaaPoista
 2. Mä nostan Anna tuon linkin ylemmäs tohon juttuuni!

  VastaaPoista
 3. Poista tää mun kirjotus, jos koet asiattomaksi.

  Mä olin eilen avajaisissa ja en nyt suoranaisesti kokenut positiivista yllätystä. Kierrätysmuoti on tänä päivänä aivan eri sfääreissä, mitä remaken vaatteet, jotka näyttivät lähinnä joltain 5lk:n kässäklubin tekemisiltä. Osa muotinäytöksen vaatteista oli hauskoja, enemmän taideteoksilta näyttäviä rosoisia ja revittyjä juttuja, joiden kuulinkin olleen ilmeisesti jonkinlaisessa kalevalanäytöksessä. Mutta myytävät kuteet/tavarat olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tehty yllättävän mielikuvituksettomasti ja niin että varmasti huomasi että on kierrätysmatskua, mitä en itse koe kovinkaan tärkeäksi.

  Esim jonkinlaisesta porrasmatossta tehdyt läppärilaukut olisivat olleet sellaisenaan hienoja, niihin ei olisi tarvinnut sotkea alleviivaavaa käsityöläisyyttä kangastilkkuista tehtyjen somisteiden tai huopakukkien muodossa.

  Tila oli iso ja toivonkin, että se löytää kävijäkuntaa sekä toimijoita ympärilleen, sillä ellei remakella ole jonkinlaista mesenaattia ei noiden kierrätysrytkyjen myymisellä kyllä makseta vuokria missään tapauksessa. Nyt näytti aika avaralta ja tila taitaakin etsiä vielä muotoaan.

  Mutta esimerkiksi jonkinlaisiin kierrätysworkshopeihin ja tupperwarehenkisiin tilaisuuksiin ihan hauska tila, ehkä sinne alakertaan voisi jonkun kotiäitikahvilan perustaa missä vaikka joku kestovaippojen ompelupiste tai joku vastaava. Sellaisestakaan ei kyllä rahaa tule ollenkaan.

  En tiedä, oon vaan nähnyt paljon hienoja ideoita mitkä kaatuvat omaan mahdottomuuteensa ja aika vahvasti 420m2 tila hakaniemessä kuulostaa absurdilla kun joku Jani Toivolakin pitää julkkiksena kierrätysliikettään minimaalisissa tiloissa tajoten vielä ekosmootsieta ja ties mitä toiminnan lisäksi. Mutta toivottavasti REMAKEN tila kehittyy ja saa toimijia ympärilleen, ettei uhkakuvani max 2kk yrityksestä toteudu.

  VastaaPoista
 4. Kyllä mun blogissa saa olla montaa mieltä asioista Elsa!
  Itse asiassa mua nyppii usein tuo sama kässäkerhomeininki ja torta på torta -koristelu kaikessa kierrätysjutuissa -siksipä tulee aika vähän loppujen lopuksi ostettua mitään noita juttuja. Usein niissä on justiin se kiva idea jonka päälle on sit laitettu joku oma näpsäkkä printti tjsp. Ja kun on painettu niin pistetään vielä kaveriksi kukkakin. Ja tupsu. Ja pompula. Ja nappeja. (Toisaalta, osaanhan mä itekkin tehä semmosia juttuja, joten jos tarviin niin teen.)

  Mä olen tainnut Remaken tuotteita katella itse viime vuoden kierrätysmessuilla ja nyt kattelin nettisivuilta, että tosi kivoja nahkakasseja ompelevat (ilmeisesti vanhoista rotseista). Ja juu, 420m2 Stadin keskustassa kuulostaa kyllä hurjalta!

  VastaaPoista
 5. Ihana uutuus: Second Chance. www.secondchance.fi
  Kankaista:
  "Neulosmateriaalimme ovat teollisuuden ylijäämää, mutta silti erittäin korkealaatuista, Suomessa neulottua ja värjättyä neulosta. Kaikki materiaalimme käytetään hyväksi ja leikkuujätteistä syntyy tuotteisiin kekseliäitä yksityiskohtia."
  Ihana Minna: www.minna.co.uk
  Kankaista:
  Each piece is hand embellished and made from sustainable, organic, recycled and locally produced textiles.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...