torstaina, kesäkuuta 30

Munakoisopaistos

Italianmatkan innoittama yksinkertainen lisäkepaistos syntyi näin:

  1. Lämmitin uunin 200°C:een. 
  2. Siivutin yhden keskikokoisen munakoison.
  3. Paloittelin 4 isoa herkkusientä.
  4. Raastoin 100 g palan Pecorino-juustoa.
  5. Avasin purkin La Famiglia -luumutomaattikastiketta, joka on seissyt kaapissa iät ja ajat.
  6. Asettelin vuokaan kerroksen munakoisoviipaleita ja kerroksen herkkusienipaloja, kaadoin päälle kastikepurkista 1/3 ja juustosta 1/3. 
  7. Lisäsin toisen kerroksen kasviksia, 1/3 kastikepurkista ja loput juustot. 
  8. Paistoin noin 45 min.

Tomaattikastikkeen ois toki voinut valmistaa myös itse oman maun mukaan 3/4 purkillisesta tomaattimurskaa ja parista lusikallisesta tomaattipyreetä. Mausteiksi oisin laittanut chiliä, valkosipulia, pippuria, sokeria, yrttejä ja suolaa ja keittänyt kasaan puolisen tuntia. Lopuksi sauvasoseutus.

2 kommenttia:

  1. maistuko hyvältä? mitä söitte sen kaa? sys

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvää, syötiin jonkun lihaköntsän kanssa.
    Mulla on kaapissa aineet paitsi toi valmissoosi, meinasin tehdä tässä viikolla uuden satsin.

    VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...