keskiviikkona, kesäkuuta 29

Loma Italiassa osa 5, Capri

Tehtiin yhtenä päivänä reissu Caprin saarelle. Laivamatkat kesti puolisen tuntia suuntaansa ja maksoi kolmekymppiä. Perillä lähdettiin vielä kiertämään saari veneellä. Retken hinta tiputettiin meille viidestätoista 12:een euroon kun meitä oli niin iso seurue (10 aikuista ja 5 lasta). Muksut pääsi ilmaiseksi.  Me ei muuten itse tingattu, mutta tuon perusteella suosittelen kokeilemaan!

Matkalla nähtiin Giovanni, joka hymyilee aina, koska hän ei ole naimisissa:


Sekä Sophia Lorenin ja Giorgio Armanin kesämökit:


Kiva retki oli kun aurinko paistoi. Yksi rahastuskohde, Sininen luola (La Grotta Azzurra) jäi kokematta, sillä mä näen jatkuvasti painajaisia justiin tuollaisista sisäänkäynneistä. Veneen kuski siis kippasi itsensä selälleen veneeseen ja kiskoi lastin köyttä pitkin luolaan sisälle. Ahdasta!


Korkeuserot ovat huomattavia kuten joka paikassa tuolla Etelä-Italiassa. Pienten lasten kanssa liikkuminen voi olla vähän haastavaa. Meidän kavereilta lentoyhtiö oli vielä hukannut mennessä sisaristuimen ja rattaiden kuomun josta aiheutui sitten vielä oma riesansa. Puolison kanssa käveltiin ylös kaupunkiin (vai kyläkö se on?) tuollaista kujaa pitkin, muut käyttivät funicular-junaa. Mahtaako sille olla joku suomenkielinen nimitys?


Keskustan kaduille ei autoja mahdu. Poliisikin liikkuu avolava-sähköautokkeella. Mitenkähän siinä kuljetetaan rosvoja... tainnutettuna vai?


Syömässä käytiin tällaisessa kuppilassa:


Sadettakin saatiin, mutta se aika kulutettiin istumalla aukion laidassa kahvilla ja viinillä. Paikkaa oli sanottu kamalan kalliiksi, muttei se yltänyt edes Helsingin hintoihin. Hieno päivä!

2 kommenttia:

  1. seuraavaa päivitystä matkasta en enää lue koska haluaisin niin kovasti johonkin matkalle. tuolla on ainakin ollut tosi ihanan oloista. sys

    VastaaPoista
  2. Lupaan, että seuraavassa reissupäivityksessä listaan kaikki nuivat jutut!

    VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...