sunnuntaina, kesäkuuta 26

Loma Italiassa osa 4, Positano ja Amalfi

Reissun ainoan pizzan nautin tällaisissa maisemissa. Hyvä pizza muuten olikin!


Amalfiin ei ilta-aurinko paista. Idyllistä ja vähän rähjäisen romanttista siellä on silti. 
Sekä oikein hyvää suklaajädeä!


8 kommenttia:

 1. tuonne on varmaan pakko joskus päästä, mahtavat maisemat.. niin varjoiselta näyttää mutta rantakohteet on erikseen? riittäisiköhän tuonne esim. päiväretki junalla?

  VastaaPoista
 2. Mä en ole varma meneekö sinne junaa, luulen ettei. Mutta bussilla pääsee kyllä. Meidän kaverit otti Sorrentosta bussin ja se kesti kai vajaan tunnin. Tie on sellaista kapeeta serpentiiniä... Sorrentoon pääsee Napolista junalla ja laivalla. Kesto suunnilleen sama, eli reilu puoli tuntia.
  Paikallinen mielipide on, että tuo Positano on kaunein alueen keskuksista ja olen kyllä vähän samaa mieltä. Molemmissa paikoissa oli ranta, mutta Amalfi siis sijoittuu niin, että aurinko lakkaa paistamasta joskus kait viiden kieppeillä.

  Kantsii kyllä joskus poiketa jos on tilaisuus!

  VastaaPoista
 3. olis kauhee matkakuume joka toivottavasti helpottaa kun saan uuden käsilaukkuni:\

  VastaaPoista
 4. aivan ihania kuvia, kuinka satuinkaan eksymään blogiisi juuri (ripsivärikommentin takia) kun olen suunnittelemassa syksyksi italian matkaa, päämääränä käydä Caprilla ja asua Sorrentossa. (päätös sinne menosta senkuin vahvistuu)
  Miten te pääsitte Sorrentoon? Mitä olen tähän mennessä lentoja katsellut Napoliin, niin matkat kestää aika kauan välilaskuineen. Onko sulla tiedossa mikä on nopein reitti sinne ?
  -Helinä

  VastaaPoista
 5. No hei Helinä ja tervetuloa!
  Me mun miehen kanssa lennettiin Roomaan yhdellä välilaskulla (meno Pariisi ja paluu Amsterdam) ja vuokrattiin sieltä auto.
  Meidän kaverit (meitä oli siis yhteensä 15 henkeä talossa, josta laittelen kuvia kunhan saan, omia kun on vaan muutama epämääräinen) tuli sinne eri reittejä, useimmat Roomasta Napoliin junalla ja sieltä laivalla tai junalla loppumatkan. Matka sujui suunnilleen kaikilla ihan näppärästi, mitä nyt yksi seurue oli ensin väärässä junassa menossa poispäin Sorrentosta...
  Osalla lennot oli suoria Hki-Rooma ja viettivät mennessä yhden yön Napolissa ja tullessa muutaman päivän Roomassa. Meillä oli lentopäivä lauantai ja suora lento olis maksanut tuplasti, siksi valittiin välilaskut.

  Liikenne oli tuolla useimmiten ihan kaoottista, joten jos ei ole tottunut kuski niin sitä vaihtoehtoa en suosittele.

  Napolin lisäksi myös kai Salernossa on kenttä johon ainakin Alitalia lentää. Sekin kannattaa tsekata! Sijaitsee siis aika lähellä Napolia (voi tietty olla, että Napolin kenttä on juurikin se...)

  VastaaPoista
 6. Pitää muuten järkätä se laukun toimitus jotenkin. Soittelen joku päivä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Eveliina vinkeistä!
  -Helinä

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...