tiistaina, huhtikuuta 6

Loma mielessä - Holiday in my mind

Stella postasi kevyen matkalaukun salaisuudesta ja siitä tuli mieleen, että pitääkin varmaan ruveta tekemään listaa kesän reissuvarusteista. Mä olen nimittäin sellainen ihminen, että puolet matkailun hauskuudesta tulee siitä, että suunnittelee mitä ottaa mukaan ja mahdollisesti vielä tekee itse täydennystä matkapuvustoonsa tai vähintäänkin etsii siihen sopivia osia kaupoista / kirppiksiltä / netistä / kellarista... 
Ja sitten tietenkin tutustuu perusteellisesti kohteeseen, että voi suunnitella valmiiksi aktiviteetteja ja museokäyntejä ja sen sellaista, varsinkin Puoliso kun kyllästyy pelkkään olemiseen noin neljässä tunnissa.
Sen sijaan matkakohteiden ruokapaikkasuosituksia en ikinä lue tai kuuntele, sen harvan kerran kun olen tästä säännöstä poikennut, olen saanut parhaimmillaankin vain keskinkertaista ruokaa ja maksanut siitä yleensä enemmän kuin niissä vahingossa löydetyissä hyvissä ruokapaikoissa. 

Mutta asiaan, näitä ilman en siis lähde matkalle kotimaata lämpimämpiin paikkoihin:
1. Aurinkolasit ja silmätipat
Mulla on älyttömän valo- ja tuuliherkät silmät ja kamalinta on olla merenrantakohteessa kun silmänurkat vuotavat rikki ja sitten niihin osuu tuuli ja suola. Auts.
Aloitan kapseleiden (parhaillaan muuten Stokkan kanta-asiakastarjouksessa!) syömisen pari-kolme viikkoa ennen matkaa ja jatkan yleensä läpi kesän. Ennen tämän combon löytymistä mulla oli decollete aina aurinkoihottuman peitossa, kutisi ja helposti myös paloi, mutta nyt saan tasaisen rusketuksen siihenkin. Lisäksi tykkään käyttää Doven miedosti itseruskettavaa vartalovoidetta aftersunin tilalla -normaalistihan mä en vartalovoiteita tarvitse, kun rasvaan itseäni sisältäpäin, mutta auringossa nahka kyllä kuivuu korpuksi.
Pitääkö tämä muka perustella?
4. Pitkähihainen trikoopaita
Olkoonkin, että ulkona tekee mieli pukea ylleen mahdollisimman vähän, sisällä vetää aina ja sen seurauksena menee pahimmassa tapauksessa niska jumiin. Järkevän hintaisen puuvillatrikoon löytäminen kohteesta kuin kohteesta ei aina ole ihan itsestään selvää, joten on viisainta pakata se mukaan.
5. Kahdet bikinit
Tekevät muut alusvaatteet tarpeettomiksi.
6. Villasukat ja cashmere-villatakki
Jos niitä ei ole, viimeistään lentokoneessa jäätyy vähintäänkin jalat ja jos on, voi yleensä luottaa siihen, että lämmitys pelaa liiankin hyvin. Kerran olen kuvitellut, että parin tunnin lentomatkan nyt kestää vaikka olis vähän kylmäkin. Ei kestä. (15 minuutin jälkeen puin jalkohini puolison villapaidan.)
En tiedä mitä tapahtuu sitten kun nämä kuluvat loppuun. Elämä loppuu?
Siihen mahtuu kaikki tärkein, se sopii aina kaikkien vaatteiden kanssa kaikkiin tilanteisiin ja siinä on vetoketju.

Lisäksi tarvitsen tietysti passin, visan, kameran, muutamia tyhjiä minigrippejä, hammasharjan, paketin nenäliinoja ja toisen Lumenen kasvojenpuhdistuspyyhkeitä (koska vauvanpyyhkeitä ei saa 10 kpl paketissa), lyijytäytekynän sekä purkin kookosöljyä.
Ja siinäpä ne sitten olivat. Lisättävää?
Tietysti kynsisakset. Kenen muun mielestä on absurdia, että kynsisaksien takia pitää ottaa mukaan kokonainen matkalaukku?

»»»I always travel light. To me a very important part of the holiday trip is the planning: what do I wear? What else should I pack? Do I need some new pieces and where do I find them? What do we do there, activities, sports, museums? I never listen to the restaurant recommendations though -unless it's a Michelin star rated place. To my experience their best effort typically means mediocrity or worse for far too high prices.

However, apart from the usual passport, credit card, toothbrush, camera, handkerchiefs and makeup remover vipes, pencil, extra zipperlock plastic bags and a jar of coconut oil, when I travel to warmer places than Finland I always pack:
1. Sunglasses and eye drops
My eyes are super sensitive and they always run. My glasses cover a half of my face and make the sun and the wind tolerable.
Before I discovered this combo, I always had a rash all over my decollete and in most cases it burned too, no matter what I tried. Well, not any more. I also like using Dove light self tan moisturizer instead of aftersun lotion. Normally I don't use any body moisturizers because my skin doesn't get dry, due to my high fat diet. But in the sun of course it gets very dehydrated.
I believe by now, we all know why.
4. Long sleeved t-shirt
Even though outside I don't want to wear much, airconditioners make indoors chilly. It's not always easy to find long sleeved cotton jersey tee for a reasonable price so it's best to bring it with you.
5. Two sets of bikinis
They make other type of underwear useless.
6. Wool socks and cashmere cardigan
Don't pack them and you'll freeze, at least in the plane. Pack them and you'll swet. One time I thought I could handle 2 hours flight even if it's a bit chilly. I couldn't. (After 15 minutes I stuffed my feet inside my Hub's sweater.)
I don't know what happens when I wear them out. Life is over?
Perfect size, perfect style and a zipper.

Anything else you might like to add?
Oh yes, of course, nail scissors. Who else finds it absurd that you have to pack a suitcase for nail scissors?

7 kommenttia:

 1. Minua nolottaa aina kantaa matkoille kassille tavaraa, joista puolia en käytä. Viime lomalla yritin sit olla järkevä, kun mieheni sanoi, että voisinko tällä kertaa pakata mukaan "settejä", eh.

  Mutta parin viikon päästä oon menossa kuntolomalle (jee), niin hävettää jo valmiiksi ottaa iso matkalaukku mukaan, mutku pakkohan se on, jos jumppaa/urheilee/ui viikon putkeen, pelkästään kenkiä pitää olla kolmet...

  VastaaPoista
 2. Entäs aurinkorasva? Tiedätkö voiko pinsetit ottaa mukaan lentokoneeseen?

  VastaaPoista
 3. Petra, aikoinaan mullakin oli paljon vaatteita, jotka on 2tosi kivoja lomalla". Ne saattoi käydäkin monta kertaa lomailemassa, muttei olleet ikinä tositoimissa...
  Me ollaan reissattu viime vuosina paljon niin, että vaihdetaan paikkaa parin yön välein, siinä ei kauheesti jaksa ylimäärästä kuljetella (varsinkin jos on liikuttu junalla) tai pakkailla.

  Peps, tuo geeli on se "aurinkorasva", parempi vaan. Se kun ei kulu pois esim. kassin olkahihnan alta kuten rasva. Eikä tarvi lisäillä päivän mittaan.

  Mulla on aina ollut pinsetit koneessa, mutten riskeeraa niitä "parempia" vaan otan aina varuilta semmoset b-luokan pinsetit...

  VastaaPoista
 4. Kiitti tästä postauksesta. Mulla on taipumus matkustaa koko vaatekaapin kanssa ja kuitenkaan ei oo mitään järkevää asua mukana :( .

  Lomalle mieleni tekevi, ehkäpä Turkkiin lokakuussa!

  VastaaPoista
 5. ^katsotaan kunhan löydän mun kesävaatteet jostain josko tekisin vielä jonkun lomavaatepostauksen erikseen.

  Itselle jäi aika paha maku tuosta Turkista, hiukan liian päällekäyvää se kaupanteko siellä. Toki eivät sentään roikkuneet vaatteissa kuten egyptiläisessä basaarissa... Nähtävyyksistä käytiin katsomassa Pamukkale, joka oli kyllä upea. Efesoksen haluaisin ehkä nähdä joskus, mutta pitää miettiä jotain toista reittiä sinne rantakohteiden sijaan...

  VastaaPoista
 6. Itse en kynsisaksia lomalla tarvitse, mutta pinsetit ovat sitäkin tärkeämmät. Pakko siis ottaa matkalaukku.

  Asiasta kolmanteen. Mistä ostat kookosöljysi ja miten käytät sitä?

  VastaaPoista
 7. Kookosöljy taitaa olla Ruohonjuuresta ja mä käytän sitä mm. kasvoille ja käsiin, joskus hiuksiinkin ja lentokoneessa lisään ruokaan tai kahviin (jos on pidempi lento ja tulee syötyä).

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...