sunnuntaina, huhtikuuta 25

Jogurttia ja mysliä - Yoghurt with müsli

Tämä on se mun vaihtoehtoinen aamiaiseni niille päiville kun olen unohtanut laittaa puurohiutaleet likoamaan. Koska syön tosi vähän viljoja, eli käytännössä sitä puuroa, ehkä pari siivua leipää viikossa ja pari kertaa vuodessa yhden korvapuustin tai voisilmäpullan, teen myös "myslini" itse. Musta on kiva, että kreikkalaisen jugurttini seassa on jotain kovaa purtavaa myös ja olen käyttänyt tähän mysliin seuraavia aineksia:

 • mantelilastuja
 • hampunsiemeniä
 • goji-marjoja
 • auringonkukansiemeniä
 • kuivattuja omenanpaloja

Nyt mun omenat on loppu eikä lisää ole löytynyt. Toivotaan että jostain putkahtaa ja jos ei, niin korvannen ne kookospaloilla. Sekaan voisi toki heittää vaikka hasselpähkinärouhettakin tai kookoslastuja.
Kulhossa on myös mansikoita viime kesältä. Niitä ja anopin keräämiä vadelmia on pakkasessa vielä pilvin pimein, pitääkin ruveta syömään pois, että mahtuu uusia... Itse säilön mansikat siivuina ilman sokeria. Kuulemma värin säilymisen vuoksi pitäisi sitä sokeria käyttää, mutta ihmettelen vaan, että minkä värisiä niiden oikein kuuluisi olla kun nämä mun sokerittomatkin näyttää ihan mansikalta??



»»»This is my alternative breakfast for those days I've forgotten to put my oatmeal soaking. I don't eat much grains, just that small bowl of porrige and maybe one or two slices of bread a week. And of course my mil's cinnamon roll twice a year. But I like having something to bite with my greek yoghurt and so I mix this müsli myself. I use:

 • almond flakes
 • hemp seeds
 • goji berries
 • sun flower seeds
 • dried apple bits

Now I'm out of apples and hoping to find more somewhere. If not, I'll be using coconut bits. 
I had my yoghurt with last summer's strawberries. I still have plenty of those and mil's raspberries in the freezer. I should eat them away asap and make room for this year's harvest. I slice my strawberries one by one and never use sugar. They say one should to preserve the colour but I don't understand what the colour should be like while these look like perfect strawberry??

5 kommenttia:

 1. Hmm mysli ja jogurtti on jotain niin hyvää.
  Edellisen postauksen kuvat oli aivan ihania ja todella kivoja juttuja siellä näytti olleen.



  Nuheila

  VastaaPoista
 2. Mua oikeen harmitti että se kameran akku tyhjeni, siellä ois ollut vielä vaikka mitä kuvattavaa. Tänään kyllä ehtis vielä...

  VastaaPoista
 3. Saako kysyä, onko nuo lisukkeet valittu jonkun tietyn kaavan mukaan? Siis saako karppaaja syödä myös ihan kaikkia siemeniä ja hedelmiä ja marjoja, vai onko niissä jotain rajoituksia? Entä soijatuotteet? Mun täytyisi kyllä ihan oikeasti joku kirja lainata, netistä kun en yksinkertaisesti jaksa lukea asiatietoa ja aihe kiinnostaa mua ihan sikana :) Mä olen itse tyyliin viime syksystä asti koittanut vähentää viljan syöntiä, tai ainakin pyrkisin syömään sitten ruista. Soijapirtelöön on kyllä ihana tujauttaa kauraleseitä :) Mutta mitään hc-meininkiä en ole kehittelemässä itselleni, sillä jo pelkästään pullan ja patongin jne. vaalean viljan pois jättäminen on saanut olon tuntumaan paremmalta :) ( tosin myönnän paheenani olevan toisinaan vaniljamunkin mussuttamisen, ja onhan se joskus kiva syödä kaupungilla kahvin kanssa leivos :)

  VastaaPoista
 4. Mä itse asiassa valitsen kaikki syömiseni lähinnä maun mukaan :D Mulla on se periaate, että mä voin ja saan kyllä syödä kaikkea, mutta kaikesta kun ei tule hyvä olo, esim. isompi määrä sokeria tai viljoja väsyttää ja aiheuttaa ilmavaivoja. Ja jos ruuassa ei ole rasvaa niin tunnin päästä tulee kauhee nälkä joka ei meinaa mennä edes millään ohi. Nälänhallinta voi mennä pitkiksi ajoiksi ihan sekaisin, sitten turvottaa ja ahdistaa ja väsyttää ja tulee kiukkuiseksi.

  Yleensä kysyn itseltäni, että onko joku (pulla tms) "sen arvoista". Kotona voilla ja rakkaudella leivottu pulla yleensä on. Toista en silti ota, se ei edes maistu enää niin hyvälle...

  Antti Heikkilän kirjat on musta hyviä vaikka niissä on kuulemma milloin mitäkin vikaa... Antin ohjeissa hiilarimäärä rajataan 72 grammaan (älä kysy mistä moinen numero on tullut...) johon itse asiassa mahtuu vaikka mitä, muttei kovin montaa hedelmää kuitenkaan -marjoja kyllä. Esim. tosta mun puurosta ei tule edes 30 grammaa. Kasviksia saan siihen syödä ämpärillisen.

  Mulla liikkuu määrät siinä 40-80 grammassa päivittäin ja musta alle 100 on vielä hyvinkin karppi, se on kasvisruualla aika normaali, kun proteiinit tulee pitkälti palkokasveista (kannattaa kyllä ehdottomasti pitää ruokavaliossa kala, munat ja maitotuotteet jos ei mitään ideologisia syitä niiden välttelyyn ole. Niissä on aminohappokoostumus niin paljon parempi kuin kasviproteiineissa).
  Normaalilla sekaruokavaliolla se määrä on siis yleensä 300-400 g.

  Fineli.fi on hyvä lähde noiden ravintosisältöjen selailuun.

  VastaaPoista
 5. Jatkan vielä, että itse asiassa ruis ei yleensä ole sen parempi valinta kuin esim. kaura. Ja joka tapauksessa juureen leivotut leivät on aina paras valinta -niissä on viljojen haitta-aineet hajonneet sen nostatusprosessin aikana. Sitä ei hiivan kanssa tapahdu.

  Itse kestän yhden siivun hiivalla leivottua leipää, toisesta vatsa menee kamalaksi palloksi.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...