maanantaina, maaliskuuta 14

Haastettu; juttua juomisesta

Ahan blogi oli mulle ihan uus tuttavuus, johon kävin kurkkimassa kun sieltä heitettiin mulle haastetta.
Tällä kertaa pääsee aika vähällä, pitää nimittäin kertoa 7 uutta asiaa itsestään. Tässä nämä:
  1. En ole aikuisiälläni juonut ikinä kokonaista -edes pientä- pulloa kokista enkä varmaan mitään muitakaan limuja. Maistanut toki ja yrittänyt oppia tykkäämään, niin kolajuomista kuin Jaffasta ja Pommacistakin, mutta tosi huonolla menestyksellä. 
  2. Lapsena muistan tykänneeni sammakonkudusta, siihen tuli jätskiä jonka päälle kaadettiin Sittistä, eli sitruunasoodaa, jota myytiin 0,33 l pulloissa joissa oli repäisykorkki ja joka riitti hyvin useampaankin annokseen. Nykyajan kakarat kutsuu vastaavaa juomaa Spriteksi ja kittaa sitä useimmiten puolitoista litraa kerrallaan. 
  3. Ennen karppiaikaa rantalomilla alkoholiton juomavaihtoehto mulle oli persikkajäätee. Sinänsä outoa, että pystyin sitä juomaan koska mulla on teini-iästä jäänyt traumat persikkaesanssin hajuakin kohtaan. Nykyisin juon ihan vaan vettä tai kuplavettä.
  4. En ole juonut mitään väkeviä alkoholijuomia sitten 90-luvun. Joskus aikoinaan tykkäsin viskeistä, mutta taisin saada niistäkin tarpeekseni. 
  5. Tykkäsin myös tummista oluista, erityisen hyvää oli Dragon Stout, joka maksoi Kurvin olutravintolassa 32 mk /0,33 l pullo, kun siihen aikaan ison keppanatuopin sai kympillä. Koffin keskaria sen sijaan en saanut alas edes ilmaisen viinan bileissä.
  6. Vanhemmilla käydessä tai mökillä voin juoda muutaman keinomakeutetun siiderin mutta kotona en ikinä. Ne maistuvat ihan erilaiselta eri ympäristöissä.
  7. Nykyisin alkoholinkäyttöni rajoittuu lähinnä punaviinin nauttimiseen, valkkaria juon silloin kun en halua, että hampaat muuttuvat hassun värisiksi. Lempiviinini ovat täyteläisiä ja niissä on usein rypäleinä Syrahia, Malbecia tai Tempranilloa. Kuvan etiketti on yksi parhaista viineistä joita olen ikinä juonut. Sitä ei ikävä kyllä saa enää mistään.

Tähän haasteeseen voivat tarttua kaikki bloggarit, olkaapa hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...