torstaina, maaliskuuta 10

Suolaista asiaa - Salty stuff

»»» English translation below
Karppina mun ei tarvitse piilosuoloihin kiinnittää mitään huomiota -päinvastoin. Minä en saa oikein mistään suolaa jos en sitä vasiten ruokaani lisäile. Kaappeihin on kertynytkin kyllä valikoimaa ja taidan olla vähän tämmönen ruokasnobi.

Paitsi oli mulla kerran sellainen kilon perusjozokin, käytin sen villatakin värjäyksessä.


Sinisessä Kivi-tuikussa on ruususuolaa, ayrvedista taikasuolaa, kristallisuolaa tai himalajansuolaa -rakkaalla lapsella on monta nimeä. Se on vaaleanpunaista ja meillä ns. tavallista, hienoa suolaa ja sillä mä huuhtelen nenänikin. Siinä on selkeesti erilainen maku kuin niissä jotsoissa ja muissa, suosittelen kyllä maistamaan jos et kyseistä maustetta tunne.


Sel de Bayonne ja himalajansuolakivet on tuliaisia meidän viime kesän Ranskanmatkalta. Edellä mainittu olikin päässyt suorastaan unohtumaan tuonne kaappiin, jälkimmäistä sentään raastetaan silloin tällöin salaatin päälle. Ja onhan se hienon näköinen tuommonen kippo.


Merisuolaa käytän oikeastaan vaan Puolison pastankeittoveteen. Viimeksi nimittäin graavasin kalatkin sormisuolalla, joka meillä on Maldonia, vaikkakin tuommosessa hienossa purkissa, josta on suolakukat käytetty jo ajat sitten. Sormisuolaa menee myös pihveihin, jauhelihoja saatan maustaa myös suolan sijaan  Soijakastikkeella.
Merisuolaa voi muuten käyttää hyvin myös kuivan ja atooppisen ihon hoidossa. Resepti menee suunnilleen niin, että laita pari ruokalusikallista suolaa pariin desiin vettä likoamaan yön yli. Aamulla vedellä voi sitten valella ihoa tai käyttää vaikka suihkepulloa levitykseen. Sitä ei huuhdella pois vaan annetaan kuivahtaa. 
Vettä voi lisätä purkkiin suolakiteiden päälle niin kauan kuin niitä siellä on. 
Olenko unohtanut jonkun? Haluaisko joku suositella jotain omaa lempparisuolaansa?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 »»» I have to take care of my salt intake since I don't eat salty foods like bread and stuff. So I have a selection (and I'm a bit of a snob I guess...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...