maanantaina, toukokuuta 23

Höpötystä

Mun lapojen välissä ja hauiksissa ja eritoten ojentajissa oli (ja on kyllä vieläkin) pahoja ja ilkeitä muhkuroita. Ne on lähinnä tekniikkavirheistä johtuvia (jotka on seuraneet mun treenejä tietävät mistä puhun). Mä olen siis erittäin iloinen, että tuo CityDeal-systeemi on keksitty, nimittäin nakkasivat tuossa viime viikolla mulle sähköpostiin aivan vastustamattoman hierojatarjouksen. Mä sitten kävin siellä tänään ja kyllähän poika asiansa osaa! Menen ens viikolla uudestaan jos vaan ehdin!

Mä olen tuon Citydealin takia tuhlannut viime aikoina muutenkin rahaa kaikenlaiseen. Mutta toisaalta, palvelut on niitä, jotka tässä maassa työllistää ja mä olen siis tuhlaillut palveluihin. Eli toiminut siis justiin niinkun (reippaan kuluttajan) pitää. Niistä tulossa juttua myöhemmin lisää.

Tein tänään jotain hyvin poikkeuksellista, nimittäin tilasin lehden vuodeksi normaalihinnalla.
Lehti on Evita. Verkkosivuillakin on nykyisin paljon luettavaa, mm. Sanna Mämmin ja Katri Mannisen ajatuksia herättävät blogit. Älkää välittäkö siitä, että sivut on muuten aika levottomat.


Asiasta kymmenenteen, pesin sen Marimekon pussilakanan neljässäkympissä ja siitä levähti värit. Olin aika yllättynyt! Melkein saatiin ne tahrat pois 60°:ssa. Varokaa siis liian alhaisia pesulämpötiloja! Mäkin varon tästedes.

Yks juttu vielä: mä olen luullut, että sokeri on mauste. Ei vissiin sitten olekaan.

6 kommenttia:

 1. siks ne pesulämpötilat on. Tuotteet on värjätty siinä lämpötilassa joten ne vaativat sen myös pesussa. Itse olen kuitenkin pessyt punaisia "kiviä" neljässäkympissäkin eikä väri ole levinnyt...joten...sys

  VastaaPoista
 2. Eikä meidän samasta paketista olevien tyynyliinojen värit levinneet myöskään. Mä en tiedä mitä siinä ohjeessa luki kun ei löydy lappua ja paketit lensi tietty roskiin heti avaamisen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. 60 astetta on (yleensä) se lämpötila jossa väri kiinnittyy kankaaseen. Eli kaikki moniväriset puuvillatuotteet pitäisi aina pestä 60 asteessa värien leviämisen estämiseksi. Tietysti se on vähän tuotekohtaista, kaikille ei välttämättä käy hullusti alhaisemmissakaan lämpötiloissa. Ja mitä vanhemmaksi tuote tulee ja mitä enemmän pestään sitä vähemmän väritkin leviävät. Tämä koskeekin nimenomaan uusia tuotteita joissa on vielä värjäyksen/painatuksen jäljiltä reilusti ns. ylimääräistä väriä joka irtoaa ensimmäisillä pesukerroilla. Joskus värin leviäminen tapahtuu vasta pyykkinarulla vaatteen roikkuessa kuivamassa kun vesi valuu tekstiilissa alareunaa kohti. 60 asteen pesu kiinnittää tämän ylimääräisen värin takaisin tekstiiliin niin ettei se sitten narullakaan lähde valumaan.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa ehdottomasti mennä uudelleen hierojalle mahdollisimman pian, saa suurimman hyödyn :) Esim. kolme kertaa parin viikon sisään on aika jees, sitten pysyy paikat pitkään kunnossa!

  Ja wtf, miks hitossa ne laittaa maustamattomaan jugurttiin sokeria, en tajuu! Itse tykkään syödä jugurttia esim. ananaksen kanssa eikä sillon tosiaankaan tarvii mitään extra sokereita. Piti ihan katsoa mitä mun rainbow jugurtin kyljessä lukee: Pastöroitu maito, maitoproteiini, hapate. Aika jees, ei mitään turhaa :)

  VastaaPoista
 5. Kevyesti sokeroitu maustamaton? Mun mielestä tuo lause kumoaa itse itsensä, paradoksi *silmiä pyörittelevä hymiö* :D

  VastaaPoista
 6. Mä en mitenkään voi ymmärtää tota sokerointijuttua... onko tässä maassa uusavuttomuus mennyt niin pitkälle, ettei ihmiset saa itse lisätty edes sokeria safkaansa???

  Kakuissa sen voi laskea raaka-aineeksi, mutta juu, tuo ei kyllä ole enää maustamaton. Ei mitekään!

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...