sunnuntaina, joulukuuta 12

Joulumarmeladi

Tästä tulee vähempi sokerin ja enempi karpalon makuista, hyvin tumman punaista joulumarmeladia. Palat voi tietty kieritellä vielä sokerissa kun ovat kuivahtaneet. Ainekset ovat yksinkertaiset

 • 2 dl makeuttamatonta karpalomehutiivistettä
 • 4 dl vettä
 • 3 dl inkkarisokeria
 • 10 g agar agar -jauhetta

Halutessaan voi vielä lisätä joukkoon desin tai pari jotain marja- tai hedelmäsosetta, joka lisätään vasta kun kattila otetaan pois levyltä.

Ainekset laitetaan kattilaan ja sekoitellaan kunnes kiehuu. Jätetään porisemaan kolmeksi vartiksi lenseälle levylle, sekoitellaan välillä muutaman kerran.
Kaadetaan leivinpaperoituun vuokaan ja annetaan jäähtyä sekä kuivahtaa.

Muutaman päivän päästä voi levyn leikata paloiksi ja antaa kuivumisen jatkua vaikka viikkoja. Kosteisiin paloihin sokeri vain sulaa ja tahmaa sormet.

Tein aikoinaan marmeladia hyvissä ajoin jo marraskuulla, mutta nyt mennään pienellä riskillä josko kuivahtaisi ajoissa riittävästi. Itse meinaan nauttia muutaman sellaisen sokerikuution kokoisen palan tästä jälkkäripöydässä. Jos vielä jotain mahtuu...

2 kommenttia:

 1. Ihana idea! Taidanpa lisätä joka jouluiseen makeislistaani. Teen aina perheelleni kotitekoisia makeisia lahjaksi. Niiden näpertely on melkein yhtä hauskaa kuin niiden syöminen :)!

  VastaaPoista
 2. Hyvää tulee ja homma on helppoa kuin hengitys!

  Mulla on levy saunan lauteilla kuivumassa, se on päältä jo ihan oivallinen näin parin päivän jälkeen. Pitää ehkä käydä tänään kääntämässä palat.

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...