torstaina, joulukuuta 9

Kesä tuli kylppäriin!

Iloinen uutinen kaikille niille, joilla ei ole saunaa: ihanan koivu(vihda)n tuoksun saa aikaan Saaran Suven jalkakylpyaineella ihan tavalliseen kylppäriinkin! Tai keittiöön, miten vaan.

Sain tuossa joku aika sitten sähköpostia Keski-Suomesta, Anna-tytär kirjoitteli mulle näin: ”Tutustuin juuri blogiisi ja se vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta kohtaamispaikalta. Mieleeni tuli juttuidea äitini yrityksestä, Saaran Suvesta. Kyseessä on yhden henkilön yritys ja "hieman" erilainen tarina kuin yleensä. Veikkaan, että lukijasikin voisivat olla kiinnostuneita niin tarinasta kuin yrityksestäkin.”
Saara ja kehäkukat, kuva Saaran Suvi

Oma kiinnostukseni ainakin heräsi, joten se tarina tulee nyt sitten tässä:

Saaran Suvi on uusi luonnonkosmetiikkayritys, mutta sen juuret ovat kasvaneet jo vuosikymmeniä. Saaran Suven perustaja ja omistaja on kemiläinen Saara Kotijärvi-Dianoff. Hän on 68-vuotias rautarouva, joka toteuttaa unelmaansa eläkkeelle päästyään. ”Kun toiset lopettavat, minä vasta aloittelen!”, pirteä Saara hehkuu.

”Olen paljasjalkainen kemiläinen, äitini juuret ovat Kiuruvedellä ja isän Nurmeksessa. 11-lapsinen perheemme asui pienessä punaisessa mökissä metsän reunassa ja kasvit tulivat tutuiksi jo lapsena. Mummo oli minulle läheinen ja hän tiesi niiden vaikutuksista paljon. Muistan kuinka hän hoiti minun polveni kuntoon ratamon lehdillä ja kuinka isä kylpi muurahaispesähauteessa kipujen takia.
Nykyisin olen neljän lapsen äiti ja neljän lapsenlapsen mummo. Toimin yli 30 vuotta lastenhoitajana sairaalassa ja päiväkodissa, mikä opetti paljon allergioista ja ihottumista. Sen takia en omiin tuotteisiini käyttäisi lisäaineita, en edes tuoksuja tai säilönta-aineita.
Sattumalta tulin hakeutuneeksi yrttienpomintakurssille jolla käytiin läpi niitä aikoinaan mummolta saatuja oppeja, ja paljon uusiakin asioita kun aloimme opetella salvojen, saippuoiden ja tukanpesuaineiden valmistusta. Monta vuotta tein sitten salvoja perheen tarpeisiin ja lopulta niistä kiinnostuivat ystävät ja tuttavatkin. Myönteisen palautteen myötä sain varmuutta oman yrityksen perustamiseen ja toiminimi Saaran Suvi rekisteröitiin 3. huhtikuuta 2009. Nyt on myös ensimmäinen veroilmoitus tehty.
Vaikka teen salvat alusta loppuun itse, koko perhe on mukana ja auttaa muissa asioissa. Ja lisäksi tietysti ystävät ja asiakkaat auttavat minua tuomalla kierrätyspurkkeja ja antamalla palautetta.”


Pyysin Saaraa kertomaan vielä lyhyesti muutamasta tuotteestaan:

"Kehäkukkavoide sopii kaikille vauvan poskista pyllyn hoitoon. Se käy erityisen hyvin herkälle, kutiavalle ja atooppiselle iholle ja sitä voi hyvin käyttää myös yövoiteena. Lisäksi se sopii myös koirien anturoiden suojaamiseen talvipakkasilla. Kehäkukat on poimittu omasta pihasta ja rypsiöljy on suomalaista, lisäksi rasvaseokseen on lisätty kookosrasvaa sen kutinaa poistavan vaikutuksen takia.

Psorisalva on kehitelty asiakkaitten pyynnöstä ja sitä on jo suunnitteluvaiheessa testattu vapaaehtoisin asiakasvoimin. Tulokset psoriasiksen hoidossa ovat olleet tosi hyviä! 

Lisäksi Saaran Suven yrttejä löytyy nyt myös saippuoiden muodossa, sisältäen kehäkukkaa, tuoksuvaa koivua ja ruusua sekä hoitavaa tyrniä. Valikoimaan on tulossa myös suolasaippua, jolla voi hoitaa akneihoa ja joka sopii myös deodorantiksi: takuulla alumiiniton ja ihoystävällinen vaihtoehto!

kuva Saaran Suvi

Kaikissa keittosalvoissani on sama perusresepti, eli itse kasvatettu tai lähialueelta kerätty kasvi + suomalainen rypsiöljy + kookosrasva + Annan appiukon tuottama mehiläisvaha. Niistä syntyy Saaran Suven voide.”

Saara ja Anna lähettivät mulle kokeiltavaksi muutaman tuotteen, nimittäin
juurikin tuon ihanasta kesästä muistuttavan, koivuntuoksuisen jalkakylvyn, sekä Mesihuuli-huulivoiteen ja lihassärkyyn tarkoitetun Mesiangervosalvan. Huulivoide onkin jo löytänyt paikkansa mun työkassissa, koska se sopii ihan täydellisesti huulipunan alle: sen päältä ei nimittäin punat lähde leviämään, mutta huulet pysyy pehmeinä vaikka on ollut kovia pakkasiakin!Lihassärkysalvaa olen levittänyt hartioihin ja pohkeisiin muutamaan otteeseen, mutta totta puhuen niitä kyllä edelleen kolottelee, pitäisi varmaan lopettaa tuo urheilu niin siitä voisi päästä eroon... 
Voide leviää kyllä tosi helposti ja siinä on hauska sellainen mehiläispesän tuoksu!

Jos nyt siis siellä ruutujenne takana kiinnostuitte tästä kotimaisesta, lisäaineettomasta luonnonkosmetiikasta, niin ostopaikoista Saara kertoo seuraavaa:

”Käyn esittelemässä ja myymässä tuotteitani kerhoissa, saunailloissa ja muissa virkistystilaisuuksissa täällä Kemissä. Sukulaisten ja tuttavien mukana salvat ovatkin sitten levinneet pitkin Eurooppaa; Espanjaan, Ruotsiin, Saksaan ja Venäjällekin. Ihmiset tulevat myös kotoa hakemaan tuotteitani, jos myyntiesittelyä ei satu sillä hetkellä olemaan. Kemissä tuotteitani löytyy myös Kulttuurivoimalan Laituri-kaupasta.
Mieluiten hoidan kuitenkin myyntiä itse, sillä silloin saan oikeata tietoa tarpeista ja oireista ja voin paremmin auttaa asiakkaitani. Kaikki ovat siis tervetulleita kotiini ostoksille, mutta kannattaa toki soittaa ja sopia ajasta ensin. Tietysti myös posti kuljettelee pakettejani ympäri Suomea!
Pakkaan tuotteitani sekä uusiin, että kierrätyspurkkeihin, joista jälkimmäiset ovat hiukan edullisempia. Voiteeni sopivat kaikille ja erityisesti iho-ongelmaisille. Niissä on lyhyt raaka-ainelista, joten jos allergisia reaktioita ilmenee, niiden alkuperä on helppo selvittää.”

Saaran Suven kotisivuilta löytyy siis lisää tuotteita ja yhteystietoja!

Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...