- 1 muna
- 1,5 rkl inkkarisokeria
- 0,5 dl kermaa /smetanaa/ ranskankermaa/ jogurttia
- 40 g voita sulatettuna
- 1 tl piparkakkumaustetta
- muutama taateli pilkottuna
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,5 dl kookosjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhoja
- laita uuni kuumenemaan 175°C:een, pilko taatelit, sulata voi
- yhdistä kuivat aineet sekä taatelit
- vaahdota muna ja sokeri
- lisää vuorotelleen munavaahtoon kermaa, voisulaa ja jauhoseosta pienissä erissä (öh, kahdessa erässä)
- kaada vuokaan (kohoamisvaraa ei tarvita) ja paista puolisen tuntia kypsäksi
Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, kakku on tosi murenevaa! Mä säilytän omaani mieluiten jääkaapissa.
PS. Jos vaihtaa taatelit ja piparimausteet raastettuun appelsiininkuoreen ja suklaarouheeseen sekä kerman appelsiinimehuun niin saa... TaDaa: appelsiini-suklaakakun. Sitä voikin syödä ympäri vuoden!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!