Niitä nautittiin mateen mädin, smetanan, sipulisilpun, Felix-suolakurkkusilpun ja sienisalaatin kera.
Viimeksi mainittuun käytin tölkin Sauvon suolasieniä, yhden
Tässä vielä blinireseptini (josta 3/4 ois riittänyt oikein hyvin neljälle!):
- 3 dl maitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/3 pkt hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva, lisää muut ainekset ja anna kuplia 3-4 tuntia lämpimässä paikassa.
Kirkasta 250 g voita, eli sulata se miedolla lämmöllä, anna sakan laskeutua pohjalle ja kaada kirkas osa toiseen kattilaan. Apuna voi käyttää vaikka teesiivilää. Tarvitset voita blinien paistamisessa.
Lisää kuplivaan taikinaan
- 2 dl kuumaa maitoa
- 2 keltuaista sekä
- vajaa desi kermaa
Vaahdota vielä 2 valkuaista ja kääntele taikinan joukkoon.
Paista blinipannulla tai lettupannulla noin sentin paksuisiksi lätyiksi siten, että kaadat pannulle ensin kirkastettua voita, sitten taikinaa ja kääntämisen jälkeen lisäät vielä pinnalle voita ja annat kypsyä hetken.
Itse laitoin valmiit blinit uuniin odottelemaan tarjolle nostamista. Uunissa kypsyi samaan aikaan päärynät punkku-inkivääri-kaneliliemessä. Ne tarjoiltiin kermavaahdon kera jälkkäriksi.
Hävettää todeta mutta en ole milloinkaan syönyt blinejä koska minulla on ennakkoluuloja mätiä kohtaan... Nolo tunnustus kalastajaperheen alpselta. Sieniäkään en voi syödä :) Pitää yrittää päästä mätikammosta, tämä postaus muistutti minua siitä jälleen.
VastaaPoistaHauskoja nuo kammot ja mistä ihmeestä ne sitten tuleekin. Mä inhosin pienenä keitossa lilluvia leikkopapuja, jotka on oikeesti tosi hyviä!
VastaaPoistaKyllä sitä kammosta eroon pääsyä ainakin kokeilla voi (ja kannattaa) ;P