- iso ruokalusikallinen tuoretta, raastettua inkivääriä
- tuore chili pilkottuna
- yksikyntinen valkosipuli pilkottuna
- iso lusikallinen currya
- 450 g broilerinsuikaleita (itse suikaloiduista fileistä tulee kyllä nätimpää)
- 1/2 tölkkiä kookoskermaa (tai kuohukermaa)
- suolaa, mustapippuria
- öljyä
Laita öljy, chili, valkosipuli, inkivääri ja curry pannulle ja pannu melko miedolle lämmölle (5-6). Anna lämmetä rauhassa ja sitten muhia kymmenisen minuuttia.
Lisää lihat, kääntele mausteissa ja paista kypsiksi. Lisää suolaa, rouhi pinnalle pippuria ja kaada joukkoon kookoskerma. Anna muhia vielä toiset kymmenen minuuttia. Tarjoa kasvisten, riisin tai vaikka keitetyn ohran kanssa.
Meillä ei ollut kaapissa currya joten jouduin hiukan improvisoimaan. Käytin sen sijaan Teneriffalta tuotua Mojo-mausteseosta, piparkakkumaustetta ja juustokuminaa (jeera), joka tuoksuu märälle villasukalle. Kurkuman tuomaa keltaista väriä jäimme vähän kaipaamaan tässä, mutta maku oli kyllä oivallinen.
»»» English translation by request.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!