torstaina, elokuuta 12

Työvaatteita - Clothes for work

Niinhän siinä sitten kävi, että mä menen kuun vaihteessa töihin. Talossa ei mitään varsinaista pukeutumiskoodia ole, mutta mun farkkuvalikoimani on aika... öh... reikäinen ja näyttäisi siltä, että jakkupukuakin täytyy välillä kuitenkin pitää. Mullahan on se liituraitapuku josta tykkään kovasti ja sen lisäksi harmaa kiva bleiseri. Klassisilla linjoilla ajattelin mennä ja tarvitsin siis ainakin kunnolliset suorat housut ja niitä tummempia cityfarkkuja.

Koska olen vähän tällainen "epämuodostunut" (=vyötärö liian alhaalla + vyötärön ja lantion ympäryssuhde kaikkea muuta kuin mittataulukoissa), päätin kerrankin pyytää ammattiapua ja marssin Stockmannin pukeutumisneuvojien juttusille. Mulla kävi tosi hyvä tuuri, sillä kun soitin sinne tiistaina, niin torstaille löytyi peruutusaika ja keskiviikkona ehdittiin hoitaa mittojen otto ja kartoittaa mun toiveita.

Tuloksena oli, että ostin sekä suorat housut, että tummat farkut, joiden kohdalla on kyllä vielä harkinta-aika menossa. Housut esittelen vasta myöhemmin, sillä niihin täytyy tehdä taakse vähän sisäänottoa ja lyhentää lahkeet.

Farkut ovat mietinnässä siksi, että löysin kirpparilta Marc Jacobs -farkut kympillä. Ne ovat uudet, vaikka taskunsuusta tikkaus onkin rispaantunut. Ajattelin, että eipä se kamalasti mua haittaa...


Lisäksi törsäsin JC:n vyöhön ja tuohon Zaran kashmir-neuletakkiin, koska työmaalla on ilmastointi ja luultavasti yleensä kylmä, sekä uuteen olkalaukkuun. Menin ostamaan Lumin M-koon supermarketbägiä, mutta netistä katsomani väri ei yhtään vastannut todellisuutta. Se, mitä luulin karamellinruskeaksi, olikin vaihtoehtoisesti tosi tummaa tai vauvankakankeltaista. Olin jo lähdössä pois, kun ovensuussa silmään osui tämä epävärinen (tiiti kutsuisi tätä arseväriksi) S-koko 30% alennuksella. Kunhan selviää minkä kokoinen mun läppärini tulee olemaan, saatan satsata Mhann-malliston James-läppärilaukkuun, jota löytyy oikean värisenäkin.


Matkalla kohti Pursimiehenkatua poikkesin Suomen vanhimpaan secondhandiin, Kaunis Veeraan josta sain itselleni työkengät.

Tekstuuria kengän pinnassa

Ne olisivat aivan täydelliset, jos vain olisivat jonkin muun väriset kuin mustat. Rakkopuikkoinvestoinnin myötä innostuin vähän koeajamaan niitä kaupungilla ja ovat kyllä mukavat jalassa -varsinkin sitten kun pidän niitä töissä sukkien kanssa. Merkistä mulla ei ole hajuakaan, sisäpohjaa koristaa vaan iso B-logo.

Kaunis Veera

Poikkesin myös Amadossa, jossa ois ollut iso valikoima käytettyjä merkkilaukkuja, muttei yhtään "oikean väristä" ruskeaa sielläkään.
Tiesittekö muuten, että Stokkalta saa nykyisin myös mm. Marc by Marc Jacobsin, Michael Korsin, See by Chloé -laukkuja? No, nytpä tiedätte.

Amado

Vielä on tarkoitus hankkia syys- ja mahdollisesti talvikeleille sopivat kengät, Vagabondin Grace ja Thelma ovat molemmat vahvoja ehdokkaita, mielipiteitä tykkäisin kuulla!

Grace

Thelma


Tämän kaiken shoppaamisen jälkeen on kyllä viisaintakin pitää jonkin sortin lakko, joskin nämä kaikki edellä mainitut tulevat kyllä tarpeeseen (no, ehkä mä olisin jollain vanhallakin laukulla selvinnyt, mutkun mä halusin...).  Ryhdyn siis pohtimaan tuon dieetin toteutusta syyskuulla...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
»»» I got a new job starting at the end of this month. There's no dresscode but since my jeans are all a bit torn here and there, I've been doing some shopping. I thrifted this pair of Marc Jacobs jeans for 10 euros and invested on second hand shoes and Zara cashmere cardi. I also bought a new small supermarket bag from Lumi. I wanted a medium size caramel brown, but the colours weren't the least bit like that, but really dark brown or baby dung mustard. I was already leaving when I saw this at the discount rack. I may return there once I get my laptop to see if it fits a Mhann James bag, which comes in the right colour.

Now I'm thinking to buy a pair of A/W-shoes but I can't decide between those two pairs from Vagabond. Opinions, anyone?

Then I believe it's time to start preparing myself for a fashion diet in September...

12 kommenttia:

  1. Ai sait sen paikan, tosi hieno juttu! Mä kannatan noista kengistä Graceja. Ne on ajattomamman näköset kuin noi toiset ja veikkaan siks niille pidempää käyttöikää.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon uuden työpaikan johdosta! Se on ehdottomasti hyvä syy shoppailla hieman vaatetusta ;)
    Saako udella millä alalla olet töissä?

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia!
    Mä olen kanssa taipumassa noihin Grace-kenkiin kun niissä on tuo samanlainen nyöritys kun niissä Parikoissa joita kuolasin joskus viime vuonna (ja jotka ei sovi mun jalkaan lainkaan).

    Enne, markkinointihommaa teen, tämä uus työnantaja toimii it-alalla.

    VastaaPoista
  4. Kappas, samassa "liemessä" ollaan siis =D

    Ainiin, olen myös Grace-vaihtoehdon kannalla. Hyvännäköinen malli, ja varmasti syys/talvi-oloissa käytännöllisemmät.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut työpaikan johdosta!Upeaa!!!
    Työasu on tosi tyylikäs ja uusi laukku ihana.



    Nuheila

    VastaaPoista
  6. stunning pieces & photos:)

    http://minnja.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Onneksi olkoon!

    Oikein kivalta näyttää sun työasu. Farkut ja kenkulit vaikuttavat hyviltä löydöiltä! Kirpparilta löytyvät hyvät, kivat ja sopivat farkut saavat aina sydämen muljahtelemaan ylimääräisen innostuneesti :D.

    VastaaPoista
  8. Nuheila, kiitos! Vähän mulla on sellainen "näytänkö nyt ihan espoolaisrouvalta" -fiilis, mutta eiköhän näihin totu... Farkut on ainakin mielettömän kivat jalassa!

    minnja, thank you!

    Romulus, kiitoksia! Mä luulen, etten ole koskaan löytänyt edes kaupasta kertaheitolla loistavia farkkuja, mutta nämä on kyllä sellaiset. Ei tarvi edes lyhennellä.

    VastaaPoista
  9. Onnittelut työpaikasta! Hienoja löytöjä olet tehnyt, jos ei kukkaro anna periksi, niin luultavasti pärjäät pelkästään jo noilla farkuilla.
    Piti oikein miettiä missä on Kaunis Veera, tajusin että kävelty on ohi, mutta enpä ole osannut ajatella että sieltä vois jotain jopa löytää. Now I know.

    VastaaPoista
  10. Anu, kiitos! En paljasta vielä enempää toimenkuvastani, koska se on itselläkin vielä vähän auki. Ehkä kertoilen aiheesta joskus lisää täällä. Markkinointihommaa siis joka tapauksessa teen.

    Kiitos Heidi! Mä itse asiassa oli jo lähdössä ulos sieltä Veerasta(kin) kun lähestulkoon kompastuin noihin kenkiin. Tykkään tosta pintakuvioinnista ja korkohan on aivan loistava tällaiselle pätkälle.
    Filipan farkut lähtee tänään takaisin, mietin niitä uusia farkkuja sitten vasta talvella jos siltä näyttää että tarvitsen. Nuo MJ:t on niin fantastiset, täytyy vaan muistaa käännellä pesuja varten jos vaikka pitäisivät värinsä vähän pidempään.

    VastaaPoista
  11. mä ostin tänään sitten noi thelmat mutta naruilla:D sys

    VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...