perjantaina, syyskuuta 3

Espoossa tapahtuu


"Maailmalla kiertävä suosittu näyttely Ötzi - Alppien jäämies tulee vihdoinkin Suomeen! Nyt KAMUssa avautuva näyttely kertoo aikamme suurimmasta arkeologisesta sensaatiosta, yli 5000 vuotta vanhasta Ötzi-muumiosta.
Vuonna 1991 Ötztalin Alpeilta löydetty, jäätyneenä hyvin säilynyt muumio on ollut suuri innoituksen kohde eri alojen tutkijoille ja sen myötä olemme saaneet paljon uutta tietoa esihistoriallisesta elämästä.
Nyt nämä tutkimustulokset ovat nähtävissä ja koettavissa KAMUssa esillä olevassa modernissa näyttelyssä. Ötzi-näyttelyn rinnalla paikallisväriä antaa Espoon kaupunginmuseon kokoama näyttely Ötzin aikaan täällä. Se esittelee miten Suomessa nykyisellä pääkaupunkiseutualueella elettiin kivikauden aikana.
Näyttelyiden yhteydessä järjestetään runsaasti ohjelmaa: työpajoja, työnäytöksiä, esihistoriajumppaa, luentosarja tiedemaailman huipulta, erilaisia yleisöopastuksia niin lapsille kuin aikuisillekin, jopa syntymäpäivät voi viettää museossa kivikauden hengessä. Ohjelmaa tarjoaa myös Kino-KAMU, jossa esitetään päivittäin elokuva Der Ötztal Mann und seine Welt (Öztalin mies)."
Lisää täällä.

Montas Espoo-vinkkiä multa vielä puuttuu muuten? Puolet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...