sunnuntaina, syyskuuta 12

Evita-lehden Kauneuden ja Hyvinvoinnin päivä

Eilinen päivä kului siis Evitan tapahtumassa, joka alkoi aamusta puolen tunnin zumballa. Oma zumbani kesti vähän vähemmän, sillä vaikka luulin lähteneeni ajoissa kotoa, bussi oli muutaman minuutin myöhässä, valitsin väärän kävelyreitin ja matkaan meni suunniteltua enemmän aikaa, eksyin miesten pukuhuoneeseen jossa vaihdoin vaatteet, sitten kiikutin ne oikeaan paikkaan ja lopulta olin jumppaamassa tyhjän vesipullon kanssa. No, ei sitä puolessa tunnissa ehdi janoon kuolla.

Itse seminaari alkoi päätoimittajan tervehdyksellä ja sitten päästettiin Henkka Hyppönen mikin varteen (toisessa salissa olisi ollut samaan aikaan Kirsi Valastin puolimaratoniohjausta). Henkan otsikko oli Hyvää fiilistä ei kannata tavoitella, ja se piti sisällään luennon teemoista, joita itsekin olen täällä joskus maininnut: oikea onni ei ole euforiaa (mä en ole osannut sanoa sitä noin hienosti) ja sen, että meillä on itsellä hyvin pitkälti valta päättää siitä, saako ikävät ja kurjat jutut määritellä meidän elämää.
Henkka antoi myös konkreettisia työkaluja, joiden avulla voi ryhtyä treenaamaan itsestään peruspositiivista ihmistä, muun muassa hän suositteli kerran-pari viikossa kirjoitettavaa listaa asioista, joista voi olla kiitollinen. Se varsinainen reitti onnellisempaan elämään on hyväksyminen, hiljaisuus, kehoon keskittyminen, toisiin keskittyminen, anteeksianto, kiitollisuus ja uteliaisuus. Olen samaa mieltä!


Luento päättyi muistisääntöön: kimalaisella kokoturkki, mehiläisellä puoliturkki, ampiainen alasti.
Ei, sillä ei ollut luennon sisällössä mitään suurta filosofista funktiota, kunhan nyt tuli lausuttua uteliaisuus-teeman alla. Joku yleisöstä sen sitten halusi kuulla vielä kertauksena.

Seuraavaksi Tiina Vainio, lehden vakituinen kirjoittaja, höpisi painonhallinnasta otsikolla laihuuden lähde, syömisestä nauttiminen, joka sekään ei tarjonnut juurikaan uusia ajatuksia perinteisten jos vaihdat viinerit hedelmiin kerran viikossa ja karkkien tilalla syöt joskus hedelmiä niin kalorimäärä pienenee x-määrän vuodessa -juttujen lisäksi. Toki syömisen psykologiaa sivuttiin myös (mieti syötkö siksi, että olet surullinen), mutta hyvin lyhyesti.
Itse olisin lähestynyt asiaa vähän toisenlaisin termein ja puhunut mm. siitä, kuinka Suomessa demonisoidaan ruokaa ja syyllistetään sen syöjää siihen malliin, että laihduttajien yleisimmin käytetyt termit ovat itsekuri ja salliminen. Henk. koht. vihaan kyseisiä termejä, kun loppujen lopuksi kyse on valinnan vapaudesta. Hankaluus on sisäistää se ajatus, että vapaus tuo mukanaan vastuun ja siitä se peräänkuulutettu rentous sitten pääsee syntymään. No, toisaalta ei tarvitse kun mennä mihin tahansa naisten vessaan, jossa on kyltti ÄLÄ HEITÄ SITEITÄ VESSANPÖNTTÖÖN. Englanniksi siinä lukee Please, suomeksi kolme huutomerkkiä. Kulttuuriero.

Se siitä.

Puoliltapäivin oli sitten päivän staran, Thorbjörg Hafsteinsdottirin (olen aikaisemmin siis kirjoittanut etunimen väärin, lukihärö?) luento 10 vuotta nuoremmaksi 10 viikossa. Mulle tuli alkuviikosta se kirja postissa ja lueskelin sitä tuossa hiukan ennen tilaisuutta. Ensivaikutelma kirjasta oli, että onpahan sekava. Se voi osittain kyllä johtua siitä, että teksti on kääntäessä kärsinyt. Sen sijaan luento oli hyvinkin mielenkiintoinen, ja täytyy myöntää, että olen melko taipuvainen ostamaan kaikki ajatukset naiselta, joka näyttää viisikymppisenä aivan käsittämättömän hyvältä, varsinkin jos hän sanoo, että hänen neuvojaan seurailemalla minäkin voin.


Luennon sisältö käsitteli kommunikaatiota naisen solujen välillä ja ravinnon merkitystä siinä, sitä kuinka vääränlaisia viestejä kehossa liikkuu kun syödään miten sattuu. Uutta informaatiota mulle oli maitotuotteiden taipumus aiheuttaa solujen liian nopeaa jakaantumista, sillä maito on tarkoitettu vasikalle, jonka on tarkoitus kasvaa nopeasti. Asiaa pitää tutkia...

TH:n tärkeimmät aseet vanhenemista vastaan ovat urheilu, parsakaali, suklaa, omega-3, sitruuna, vihreä tee ja tomaatti kypsennettynä. Sokeri täytyy jättää vallan pois. Helppoa!

Päivän viimeisenä luentona kävin kuuntelemassa Varpua, joka puhui pitkälti samoista asioista kuin tässä blogihaastattelussani. Lyhyt kertaus ei ole koskaan pahitteeksi, varsinkaan jos saa sysäyksen alkaa viimein toteuttaa jonkinlaista joogaohjelmaa.

Lähtiessä oallistujat saivat mukaansa kassin, joka sisälsi sponsorikamaa, kuten Forsmanin vihreää luomuteetä, Herbina-hiuskiinnettä, Madara-käsivoidetta ja lehden viimeisimmän numeron, joka mulla jo olikin. Jätin sen päiväkahvilla käydessä siis sinne pöytään.

Luentoja olisi ollut tarjolla myös aiheista psykoterapialla tutuksi itsen kanssa, luo itsellesi hyvä olo, rakastuin viholliseeni liikuntaan, olet arvokas, rohkeutta elää, kolme avainasiaa, liikkeeseen laatua näkymättömällä korsetilla sekä toimivana töissä, elävänä eläkkeelle. Jään todella suurella mielenkiinnolla odottelemaan seuraavaa tällaista tapahtumaa!

3 kommenttia:

 1. Voi että, toi kuulostaa tosi hauskalta päivältä! Liian harvoin pääsee kuulemaan hyviä puhujia. Vaikka tuollaisissa elämäntaitoluennoissa ei välttämättä ole mitään uutta sisältöä, niin aina niistä tuntuu jonkun vahvistuksen saavan omille jutuilleen.

  VastaaPoista
 2. Kuulostipa kivalta tilaisuudelta.Nämä on niitä juttuja joita joskus Suomesta kaipaan,en onneksi suklaata enkä salmiakkia tai ruisleipää ;)

  VastaaPoista
 3. Mä kävin järjestäjällekin sanomassa, että yhtään ei harmittanut, vaikka joutui heräämään lauantaiaamuna kamalan aikaisin :D
  Lisää tuollaisia sais olla, noita elämntaito-juttuja kun vähemmän on tarjolla ilmaisissa tilaisuuksissa. Ne tuppaa oleen aina jotain yritysten hässäköitä.

  Nuheila, entäs suomalaista kahvia?
  (minä en kaipais sitäkään) LOL

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...