- kolmea yksikyntistä valkosipulia paahdetaan uunissa noin vartti. Sitten ne kuoritaan ja laitetaan sauvasekottimen kulhoon, annetaan jäähtyä hetki.
- Lisätään 2 teelusikallista kylmää dijon-sinappia ja
- huoneenlämpöisenä 2 tuoretta luomumunaa,
- 3 dl mautonta rypsiöljyä ja vajaa desi oliiviöljyä
- ynnä (noin) puoli teelusikallista suolaa (lisätä voi, vähentää ei).
- Surautetaan sauvalla majoneesiksi. Lisätään pippuria maun mukaan.
maanantaina, marraskuuta 29
Aioli
Koska musta tuo mun aioli oli poikkeuksellisen hyvää, laitan reseptin tänne että löydän sen seuraavalla kerralla. Satsista tulee tuollainen iso tölkillinen, josta meillä on jäljellä jämät:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Arvaapas vain tuliko heti vesi kielelle! Kesällä sain Porvoossa niin taivaallista aiolia että oksat pois. Aion kokeilla tätä sun ohjetta josko se vetelisi vertoja =)
VastaaPoistaTässä on semmonen oikeanlainen hienovarainen valkosipulin maku, ei mitään ärhäkkää. Luultavasti tykkäät!
VastaaPoistaItte oon kantapään kautta oppinut, että majoneesi on turvallisinta tehdä valuttamalla öljy pikkuhiljaa majoneesipohjaan, ettei seos vahingossakaan juoksutu. Oma tekemä on tosi hyvää ja voittaa ne kaupan e-koodimajot ihan kympillä!
VastaaPoistaSalaisuus on huoneenlämpöisissä aineksissa!
VastaaPoistaTai itse asiassa tasalämpöisissä. Mulla saivat seistä tossa pöydällä varmaan tunnin-puolitoista ja sitten aloitin hommat.
Jos muuten majo juoksettuu, niin lisää yhden keltuaisen ja sekoittaa tasaiseksi. Avot!