tiistaina, toukokuuta 18

Fiittari... Tuuni

Itse rakastan tunkea vanhoja esineitä ja pitsejä sisutukseen ja mulla on 1950- ja 60-lukujen lakanoista ommeltu sohvanpäällinenkin. Siihen aikaan kankaat olivat laadultaan aivan toista kuin nykypäivänä. 
Haastattelusarjani seuraava vieras Tuuni käyttää töihinsä mm. näitä lakanakankaita, jotka ovat paksuudeltaan kuten tämän päivän huonekalukankaat sekä ihania pitsejä.Aloitetaan siitä, että esittelet meille muutaman työsi.


1. Vanhoista pitsilakanoista tehdyt tyynynpäälliset, joita koristaa upea käsinvirkattu pitsi. Rakastan kapioita! Nämä isoäidin aarteet vain täytyy saada komeron kätköistä näkyville.


2. Kirjotut kankaiset kirjekuoret, joihin voi varastoida postikortteja, kirjeitä ja salaisia viestejä rakkailta. Kuori kätkee sisäänsä myös upean retrokuosisen vuorikankaan. 
3. Käsilaukku on tehty myös kierrätyskankaista. Siinä on pitkä irrotettava olkahihna ja vuori on kukallista puuvillaa. Pitsikukka on kiinnitetty neulalla ja sen voi siirtää välillä vaikka takkiin tai hattuun.

Kertoisitko meille jotakin itsestäsi ja siitä, mistä inspiraatiosi syntyy?


Olen tehnyt käsitöitä pienestä pitäen ja valmistunut artenomiksi -99 ja sen jälkeen päivätyöni on ollut myyntitehtävissä suomalaisen muotoilun parissa. Äitiysloman aikana 2009 perustin oman toiminimen Tuuni Design ja haaveeni on jonakin päivänä tehdä tätä kokopäiväisesti. Juuri nyt päätyöni on kuitenkin kotiäitinä.

Inspiraatiosta sitten... tärkein inspiraation lähde ovat varmasti materiaalit ja parhaat ideat syntyvät kirppiksillä ostoksia tehdessä tai sitten ommellessa. Ideoita on "jonossa" yhtä paljon kuin kankaita pinossa työhuoneeni hyllyissä ja joskus tuntuu turhauttavalta, ettei ehdi toteuttaa kaikkia suunnitelmia. 
Silti käsillä oleva työ on aina se kaikkein mieleisin!

Tuotteeni ovat siis valmistettu pääosin kierrätysmateriaaleista suomalaista käsityötä kunnioittaen. Jokainen tuote on yksilöllinen, uniikki muisto menneestä ajasta. Teen paljon myös tilaustöitä asiakkaiden omista kankaista, eli jos ullakon kätköistä löytyy mummon aikaisia aarteita ja haluat teettää niistä jotakin uutta, ota yhteyttä vaikka Etsy-kauppani kautta niin mietitään miten päivitämme ne sinun sisutukseesi sopiviksi!

Mistä kaikkialta tuotteitasi voi ostaa?Etsy-kauppani lisäksi Tuuni-tuotteita myy Mereija Helsingissä, Bella Casa Tuusulassa ja Suttisen tilan vinttipuoti Laitikkalassa. Lisäksi yritän osallistua muutamaan myyntitapahtumaan vuosittain.

Toivoisin vielä, että jakaisit meille joitakin linkkivinkkejä!


Etsyn Treasury East on mahtava shoppailupaikka, ihania asioita 50-luvun hengessä tarjoaa Orla Kiely ja ranskalaista vintaasia löytyy French By Design -nettikaupasta Etsysta. 

Kiitos ajastasi Tuuni ja  muistahan päivittää meillekin tietoa noista myyntitapahtumista, joihin osallistut!   

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä haastattelusta. Ehsin todella vähän selaileen nettiä enkä edes ole siinä kovin hyvä joten kaikki tällaiset sivustolinkitykset on tarpeeseen:D sys

    VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...