Karppauksesta kiinnostuneille olisi nyt tarjolla kirjavinkki, perusteos joka sopii kaikille: Karpin Keittokirja, mahdottoman herkullista ruokaa mahdottoman helposti!
”Tervetuloa karpin leivättömän pöydän ääreen. Lautaseltasi ei löydy perunaa, riisiä eikä pastaa. Sen sijaan sinulle tarjotaan terveellistä, herkullista ja täyttävää vähähiilihydraattista, luonnollisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, jota nauttimalla hallitset painoasi.”
Kirjan ohjeet eivät sisällä teollisia lisäaineita ja -transrasvoja, kevyttuotteita ja muita keinotekoisesti paranneltuja kermakkeita ja juustokkeita, puhdistettua sokeria, kuorittua viljaa saati margariinia vaan niiden sijaan runsaasti kasviksia, oliiviöljyä, voita ja kermaa, lihaa, kanaa, kalaa ja kananmunia, enemmän marjoja, vähemmän hedelmiä, ravinteikkaita pähkinöitä ja siemeniä, sekä flavonoidirikasta tummaa suklaata.
Ohjeisiin on myös merkitty hiilarit, rasvat, proteiinit ja kalorit annosta kohden.
Ja se lupaamani resepti tulee tässä: helppotekoinen munakasrulla, jonka täytteitä voi muunnella mielensä mukaan. Annoksesta syö helposti kolme nälkäistä tai yksi nälkäinen kolme kertaa.
Ainekset:
- 4 luomumunaa
- 3 dl täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 200 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 400 g jauhelihaa
- voita ruskistamiseen
- mausteita maun mukaan; suolaa, pippureita, tabascoa, chiliä, jalopenoja, paprikoita, yrttejä...
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Vatkaa munat, sekoita maito joukkoon ja mausta suolalla.
- Kaada munaseos pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Ruskista ja mausta sillä aikaa täytteen ainekset.
- Levitä täyte kypsälle munakaslevylle ja kääri levy rullalle.
- Ripottele päälle juustoraastetta ja laita vielä hetkeksi uuniin niin, että juusto sulaa.
Karpin Keittokirjan voit hankkia itsellesi täältä.
(Kuva Katriina Luotonen)
PS. Ai miksikö luomumunia? Kokeile joskus itse tehdä makuvertailu!
Kiitos paljon vinkistä ja ohjeesta :) Aloitin karppaamaan maanantaina ja aamupalat/iltapalat on vähän hakusessa vielä ;)
VastaaPoistaMä yritän saada tänne aina välillä jonkun reseptin, mutta musta tuntuu että teen itse jatkuvasti vaan samoja ruokia tosi pienillä muutoksilla. Täytynee ruveta hiukan laajentamaan tota repertuaariaan...
VastaaPoistaLaita ihmeessä lisää! Teen huomenna tuota jauheliharullaa ruuaksi :) Tosin ilman herkkusieniä.
VastaaPoista