maanantaina, toukokuuta 24

Näin se homma etenee

»»» English Blog
Varoitus, sisältää jurputusta.Menet puutarhakauppaan. Kerrot, ettet tiedä kasveista mitään ja että haluaisit saada eteläparvekkeesi kivan näköiseksi. Myyjällä on 2 vaihtoehtoa:

 1. hän kertoo sinulle mitä partsillasi voisi kasvattaa, nostaa ilmaan purkin toisensa jälkeen ja viskaa puolihuolimattomasti kärryysi (jos et ole löytänyt kolikkoa, hän kaivaa sinua varten kärrypoletin kassasta, että varmasti saat kaiken mahtumaan), suosittelee kippoja ja laatikoita, multasäkkejä, rikkaharavaa, hanskoja, varahanskoja, kastelukannua, lannoitepulloa (toinen kukille ja toinen yrteille, tietty), leppäkerttukoristeita ja ties mitä hyönteisimitaatioita ja lyö kassaan muutaman sadan euron laskun, jonka sinä kiltisti maksat koska palvelu oli niin hyvää. Hymyilet poistuessasi kaupasta ja ainoan kerran jurppii siinä kohdassa kun kamat pitää raahata autosta sisälle tai 
 2. myyjä sanoo, että "no onhan noita häksänmöksänkökkeröitä, ripirapiruohoja ja puskakelleröitä jotka tykkää just puolivarjosta" ja sohii samalla ilmaa. Sen jälkeen keskustelu on selvästi loppu koska paikalle tulee vihreään ässäliiviin pukeutunut työkaveri jonka kanssa voi aina vaihtaa muutaman sanan vaikka suonikohjuista.

Plantagenissa sain onneksi jonkimoista palvelua, joskin musta se "mitä siinä itsestäänselvää asiaa kysyt" -ilme on jotenkin liioteltu jos rohkenen tiedustella, että "mikäköhän mahtaa olla tämän kukkasen nimi"...  Se on nyt sitten kesäkukka. Kuitissa lukee niin.

Kuudenkympin saalis on nyt tässä. Lähden kuokkimaan (vai miksi sit nyt kutsutaankaan)...

3 kommenttia:

 1. Eipä voinut naurua pidätellä, kun luin tätä :)

  Oon ihan niin tumpelo kuin vain voi olla näissä kukka-asioissa, enkä kauheana jaksa opiskellakaan aihetta. Hoidettavanani on järkyttävän iso piha sekä monta monituista kukkapenkkiä (perennapenkkejä),pensaita, puita ja sitte omana lajinaan on nämä kesäkukat.

  Kiitos samalla hyvästä ideasta, voisin vaikka kirjoittaa tästä aiheesta omaan blogiini. Täytyy vain saada itsensä tonne sateeseen kuvaamaan ja tutkimaan "puutarhan" syvintä olemusta. Tällä hetkellä oon postaillu lähinnä omia solmujani, treeniasiaa ja leipomisjuttuja, niin sekoitetaan sinne vielä hieman puutarhanhoitoa :)

  Kevättä ja aurinkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. No niin just, PERENNAPENKKI. Meidän talon tädit puhuu aina kevään yhtiökokouksessa perennoista. Mä en ole vielä saanut selville mitä ne noista kukkamaistaan tarkoittaa...

  Parvekkeesta tuli paljon kivampi jo mutta noita on oikeesti aika säälittävän vähän siellä noita kasveja. Mutta kotimaisen tomaattipuskan löysin! Toisin kun pari vuotta sitten, tässä vaan ei ole vielä niitä syötäviä palleroisia. Hollantilaisessa ois ollut vaikka kuinka.

  Mä kasvattaisin parvekkeella marjapensaita jos se ois mahdollista. Jos keksin miten se laatikko kiinnitetään tohon kaiteeseen niin mansikkaa voisin harkita...

  VastaaPoista
 3. Perennapenkki tarkoittaa monivuotisten kasvien kukkapenkkiä :)

  Teea

  VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...