sunnuntaina, lokakuuta 3

Hirvenlihapata

Ajankohtainen liharuokaohje:

  • reipas köntti hirveä kuutioituna
  • muutama rkl soijakastiketta
  • iso sipuli
  • yksikyntinen valkosipuli
  • muutama iso herkkusieni
  • pala keräkaalia
  • 1/2 prk (yrtti)tomaattimurskaa
  • 2 luomukasvisliemikuutiota
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • 10-15 tippaa tabascoa
  • 3-4 dl vettä
  • 100-150 g voita paistamiseen


  1. Paista ensin voissa lihanpalat, mausta soijakastikkeella. Kaada kattilaan tai pataan.
  2. Paista seuraavaksi sipulit kunnolla ruskeiksi voissa, kaada pataan.
  3. Paista vielä pilkottuja herkkusieniä ja suikaloitua kaalia voissa, pippuroi kunnolla, kaada sekaan vähän vettä ja kiehauta. Lisää pataan. 
  4. Kaada paistinpannulle tomaattimurska ja vettä sekä liemikuutiot, lisää sokeri ja tabasco, sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Kaada pataan.  
  5. Hauduta 2-4 tuntia. Maista suola ja pippuri. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Vuosia syönyt hirvenlihapataa. Siihen ei kyllä kuulu soijakastike, valkosipuli tai tabasco. Sen sijaan siihen laitetaan hillosipulia ja aurajuustoa. Tai kuka sitten mitäkin laittaa ja mistä tykkää ;D

    VastaaPoista
  2. Mä nuolin kattilan :D
    Oli muuten teiltä saatu pala, että kiitosta vaan!

    VastaaPoista

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...